Erik Jonk
Erik Jonk Sport 29 nov 2022
Leestijd: 4 minuten

Buit na Oranje – Qatar keurig binnen, maar Twitter dommelt in: ‘Gras groeit sneller’

Na Oranje – Qatar (2-0) mogen we als spreekwoordelijke miljoenen bondscoaches blijven hopen op de wereldtitel. Maar oeh, wat was het derde duel van het Nederlands elftal op het WK voetbal in Qatar weer saai. Oersaai. Twitteraars zochten hun vertier tijdens de wedstrijd ook op het wereldwijde web, want veel kijkers dreigden in te dommelen.

Natuurlijk, het zal de spelers van Oranje niet al te veel boeien. De knock-outfase van het WK voetbal in de woestijn is bereikt. Als poulewinnaar, dus daar is niets mis mee. Zaterdagmiddag om 16.00 uur wacht de volgende tegenstander: de nummer twee uit de groep van Engeland, Verenigde Staten, Wales en Iran. Amerika is het uiteindelijk geworden. Met Nederland ging Senegal na winst op Ecuador (2-1) vanmiddag mee naar de volgende ronde.

Oranje – Qatar vooral slaapverwekkend

Maar was het Nederlands Elftal tegen Qatar leuk? Nee. Cody Gakpo (hij is met drie goals mede-topscorer van het WK) en Frenkie de Jong scoorden voor en na de rust netjes, een doelpunt van Steven Berghuis werd afgekeurd. Veel meer vlammends gebeurde er niet en keeper Andries Noppert hoefde weinig in actie te komen. Over en sluiten, moeten we maar denken. En hopen op betere tijden nu Oranje weer drie volle dagen de tijd heeft om zich op te laden voor de volgende partij, een alles of niets-wedstrijd.

Op Twitter zijn heel veel reacties op Oranje – Qatar te vinden. En laten we zeggen: het is niet positief, maar vaak wel vermakelijk. Dom gezeur kun je het als fan natuurlijk ook vinden, want het Nederlands elftal is tenslotte keurig geplaatst bij de laatste zestien van het wereldkampioenschap. Eén twitteraar meldt liever naar het groeien van gras te kijken. „Dat gaat sneller.” Een overzicht:

‘Mooie’ tweet over Xavi Simons

De opstelling van Oranje tegen Qatar was als volgt: Noppert, Dumfries, Timber, Van Dijk, Aké, Blind, De Roon (Koopmeiners), De Jong (Taylor), Klaassen (Berghuis), Depay (Janssen) en Gakpo (Weghorst). Voor Qatar is het WK in eigen land een grote teleurstelling geworden. Met nul punten en een doelsaldo van 1-7 eindigde het toernooi roemloos. Dat was in het stadion te zien: de tribunes liepen voor het einde van de wedstrijd leeg.

Of Oranje – Qatar ook een teleurstelling voor twitteraar ‘Rood van Nistelruuij’ werd, is niet helemaal duidelijk. Hij stuurde de wereld in dat hij 0,50 eurocent per like of retweet zou doneren aan Amnesty International als Xavi Simons vandaag niét zou debuteren. Simons debuteerde niet. Net na de wedstrijd hadden 788 mensen het bericht geretweet. Het aantal likes: meer dan 7000…

Nu wel vooraf maatregelen politie Amsterdam voor WK-wedstrijd Marokko

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Buit na Oranje – Qatar keurig binnen, maar Twitter dommelt in: ‘Gras groeit sneller’
Sluiten