Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen Sport 18 apr 2022
Leestijd: 3 minuten

Kritiek op Ajax-trainer Ten Hag na opmerkingen over bekerwinst PSV

PSV won gisteren in een uitverkochte Kuip met 2-1 van Ajax, wat de Eindhovense club de beker opleverde. Door twee keer te scoren in de eerste vijf minuten na rust, is de beker nu voor de tiende keer in handen van PSV. Op social media zijn PSV-supporters uitzinnig van vreugde, maar er klinkt ook kritiek. Vooral Erik ten Hag, de trainer van Ajax, krijgt ervan langs.

Ten Hag zou namelijk onsportief hebben gereageerd op het verlies van ‘zijn’ Ajax. „Het leek wel of we niet mochten winnen”, zei de trainer na de winst van PSV. „Echt alles zat tegen. We kregen het gevoel dat we tegen meer dan elf spelers voetbalden.”

Op social media zeggen supporters dat PSV inderdaad met meer dan elf spelers voetbalde. „Wij als supporters hebben 90 minuten onze club toegezongen. Hopelijk heeft de andere club die aanwezig was goed gekeken”, klinkt het. Wel gaf Ten Hag (die we onlangs zagen als klein jongetje in een docu over Johan Cruijff) nog uitleg over die opmerking:

Erik ten Hag ‘niet sportief’ na verlies Ajax

„We hadden bij een stand van 0-0 een strafschop moeten krijgen”, zei Ten Hag over een overtreding van Joey Veerman op Dusan Tadic. „Vervolgens maakt Mazraoui de 2-0, maar wordt dat doelpunt afgekeurd omdat Tadic in een heel vroeg stadium buitenspel stond. Ik weet niet of die regel daarvoor is bedoeld. Dan maakt Klaassen de 2-2, maar staat Brobbey weer met een half voetje buitenspel. Even later schiet Tadic op de paal. Het mocht echt niet zo zijn.”

Ten Hag is echter niet bang dat de verloren finale voor zijn ploeg ook gaat doorwerken in de titelrace. Ajax verdedigt in de laatste vijf speelronden van de Eredivisie een voorsprong van 4 punten op PSV. „We hebben genoeg karakter om die voorsprong niet weg te geven”, zei Ten Hag. „Maar we zullen het wel beter moeten doen dan in de eerste 5 minuten van de tweede helft van deze finale. We geven deze finale in 5 minuten weg. Wie had dat gedacht in de rust? Want ik vond ons echt veel beter.”

PSV wint beker

PSV gaat er dus met de winst vandoor, maar volgens Ten Hag had er maar één club moeten winnen, „en dat is Ajax”. Vooral die opmerking valt verkeerd bij supporters. Zo delen sommigen de statistieken van de wedstrijd, waaruit blijkt dat PSV toch echt beter speelde dan de Amsterdamse club. Ajax had de bal weliswaar meer in bezit, maar PSV schoot bijvoorbeeld meer op doel.

Ook noemen velen Ten Hag „respectloos”. Zo schrijft een supporter: „Ten Hag zegt dat Ajax de overwinning verdiende. Hij zegt het gewoon echt. Zijn rare/onrealistische uitspraken en vage wissels zorgen ervoor dat ik het misschien niet eens zo erg vind dat hij weggaat.”

Een greep uit de reacties:

Boer Zoekt Vrouw-boer Rob kan het bij kijkers maar niet goed doen: ’12 hommelkasten en 1 kloothommel’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Kritiek op Ajax-trainer Ten Hag na opmerkingen over bekerwinst PSV
Sluiten