Alrik de Jong
Alrik de Jong Sport 6 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Heel wat cynische reacties op Ronald Koeman als bondscoach: ‘Pure armoe’

Ronald Koeman keert terug als bondscoach van het Nederlands Elftal. Even werd gehoopt op een stunt als Pep Guardiola, maar bij zo iemand zou de KNVB niet eens durven aanbellen. Nee, in Zeist kwamen ze niet verder dan de man die Oranje verliet voor een door de pandemie en schulden geteisterd FC Barcelona.

Een terugblik op het eerdere verloop en een reeks aan (cynische) reacties.

Louis van Gaal is top als bondscoach. Je kunt van hem zeggen wat je wil, maar hij heeft een visie en maakt voetbaltechnisch logische beslissingen. Bonus: zijn originaliteit tijdens persconferenties en termen als LVG-pressing. Dat kunnen, en mogen, alleen de hele groten.

Ronald Koeman wéér bondscoach van het Nederlands Elftal

Nee, dan Ronald Koeman. Dat was vroeger je beste vriendje, die de hele dag op jouw Nintendo 8-bit speelde, totdat de buurjongen een Nintendo 16-bit kreeg. En weg was hij. Als die buurjongen dan verhuisd was, belde hij weer bij je aan. Dan wist jij wel beter, en liet je hem in de regen staan. Die ruggengraat heeft de KNVB niet.

Maar belangrijker: wat is de visie van Ronald Koeman als coach? Hoe laat hij zijn teams spelen? Welke ploeg van hem herinneren we nog om de speelstijl? We komen niet veel verder dan Graziano Pellè bij Feyenoord, de met toevalvoetbal bereikte Nations League-finale en het slechtste FC Barcelona ooit.

Natuurlijk, hij heeft het Nederlands Elftal na het misgelopen EK 2016 en WK 2018 weer schwung gegeven. Spelers hadden weer zin om naar het trainingskamp van Oranje te gaan, en Frenkie de Jong kwam erbij. Dat laatste was natuurlijk van een grotere invloed dan de bondscoach. En laten we ook niet vergeten hoe Nederland op de valreep het EK haalde tegen Noord-Ierland. De laatste fase van Ronald Koeman werd getekend door lelijk voetbal en een hoop geluk.

Cynische reacties

Niet vreemd dat het sentiment op social media cynisch is door de aanstelling van Ronald Koeman, die na het WK 2022 in Qatar Louis van Gaal opvolgt als bondscoach. Een compilatie van de stroom aan cynische reacties op Twitter.

Dit artikel verscheen ook bij Metro‘s collega’s van website Manners. Manners schreef ook dit artikel over de hilarische reacties nadat Ronald Koeman het Nederlands Elftal prompt inruilde voor FC Barcelona.

Peter Gillis in Massa is Kassa: Ik een nieuwe Rolls van 7 ton, Nicole een puppy

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Heel wat cynische reacties op Ronald Koeman als bondscoach: ‘Pure armoe’
Sluiten