Pim Pauwels
Pim Pauwels Sport 24 mrt 2022

Marc Overmars jaagt bij zijn nieuwe baan direct sponsor weg

Een eerste sponsor trekt zijn handen af van de Belgische voetbalclub Royal Antwerp FC, vanwege de aanstelling van Marc Overmars als technisch directeur. Het bedrijf Select Groep, gespecialiseerd in personeelsmanagement, stopt na dit seizoen als partner van die club. Overmars raakte kort geleden nog in opspraak vanwege het sturen van weinig verhullende foto’s en stapte daarna op bij Ajax.

Deze week tekende Overmars een contract voor meerdere jaren bij Antwerp. De Belgische voetbalclub beschouwt de aantijgingen rond Overmars als een privékwestie en kijkt vooral naar het uitgebreide cv van de directeur. Want hij heeft behoorlijke resultaten op zijn naam staan. Miljoenen aan transfers, een finale van de Europa League en de halve finale voor de Champions League.

Veel verbazing en twijfel over aanstelling Marc Overmars

Zo iemand hengelen de Belgen graag binnen, ondanks een nog lopend onderzoek naar het handelen van Overmars. Dat leidde al tot veel verbaasde reacties in Nederland én België. Zo vinden enkele prominente Belgische voetbalanalytici dat Overmars veel te snel terugkeert. Een bestuurder van Heylen Vastgoed, één van de belangrijkste sponsoren van Antwerp, sprak openlijk zijn twijfels uit over de komst van Overmars.

Nu onderneemt een eerste sponsor ook actie, enkele dagen na de benoeming van Overmars. „Deze keuze druist rechtstreeks in tegen de waarden en normen van onze Select Groep”, staat in een verklaring van het bedrijf in Belgische media. „Wij zijn ten zeerste verbaasd over deze beslissing. Als vaste partner en sponsor zijn wij vooraf niet geraadpleegd noch geïnformeerd.”

‘Enige zorgvuldigheid in de communicatie niet gehoord of gezien’

Select Groep is voor zover bekend de eerste sponsor van Antwerp die vanwege de aanstelling van de Nederlander stopt. „Wij geloven oprecht dat elk mens na een bewuste periode van zelfreflectie tot inzicht kan komen en een tweede kans kan verdienen”, aldus Select Groep. „Maar enige zorgvuldigheid in de communicatie of het kies omgaan met de problematiek hebben wij nu niet gehoord of gezien.”

Overmars wilde tijdens zijn presentatie als directeur weinig kwijt over zijn vertrek bij Ajax. „Dat hoofdstuk wil ik snel achter me laten”, zei hij. „Dat wil ik hier doen. Het was een heel spijtig vertrek, maar daar moet je doorheen. Je moet verder. Ik beloof dat wat bij Ajax is gebeurd, hier niet meer zal gebeuren.”

Vandaag Inside-kijkers storen zich aan Johan Derksen die nieuwe baan Marc Overmars steunt: ‘Flikt hij niet meer’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Marc Overmars jaagt bij zijn nieuwe baan direct sponsor weg
Sluiten