Mike Vlastuin
Mike Vlastuin Sport 8 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

West Ham-verdediger Kurt Zouma onder vuur na video waarin hij zijn kat mishandelt

Het is weer onrustig in de voetbalwereld. Na het nieuws over Marc Overmars met zijn grensoverschrijdend gedrag, is het nu Kurt Zouma die onder vuur ligt, vanwege dierenmishandeling. Via Snapchat is er een video opgedoken waarin Zouma zijn kat mishandelt. Inmiddels heeft de verdediger van de Engelse voetbalclub West-Ham United zijn excuses aangeboden.

In de video zie je hoe Kurt Zouma zijn kat een trap geeft en dan hoor je gelach. Daarna achtervolgt de voetballer de kat en probeert hij het dier met zijn schoenen te raken. Wanneer de kat op het aanrecht wordt geplaatst, slaat de verdediger deze er met een harde klap vanaf. De beelden gaan nog rond op Twitter en wekken veel boze reacties op.

https://twitter.com/A1exGB/status/1490813129277726723?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1490813129277726723%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.telegraaf.nl%2Fsport%2F1909062367%2Fwest-ham-verdediger-kurt-zouma-in-opspraak-na-het-trappen-van-zijn-kat

Excuses om katvideo Kurt Zouma

Zouma heeft zijn excuses inmiddels aangeboden en zegt dat het goed gaat met de katten. „Er zijn geen excuses voor mijn gedrag. Ik wil benadrukken dat het goed gaat met onze katten. Ze zijn geliefd door mijn hele familie. Dit was een incident en het zal niet opnieuw gebeuren”, vertelt de verdediger aan The Sun. Ondanks het excuus van de verdediger blijven de reacties negatief.

https://twitter.com/31nfxo/status/1491002365012774913?s=21

Reactie van West Ham United

Ook West Ham United heeft gereageerd op het incident. Ze geven aan dat het incident intern met Zouma opgepakt wordt. Voor Zouma zal het waarschijnlijk niet alleen bij interne stappen van de club blijven. Het is niet uit te sluiten dat de verdediger wordt aangeklaagd voor dierenmishandeling. Een aantal dierenorganisaties hebben hun afkeer al uitgesproken.

Als er stappen worden genomen tegen Zouma, dan kijkt hij tegen een celstraf van maximaal vijf jaar aan. In het Verenigd Koninkrijk is er vorig jaar een nieuwe wet aangenomen tegen dierenmishandeling. Hierdoor kan de celstraf van zes maanden naar maximaal vijf jaar worden verhoogd.

Vanavond speelt West Ham United tegen Watford. Of Zouma dan aanwezig zal zijn, is nog niet bekend.

Minister Yesilgöz, Ajax-fans en sponsor Ziggo reageren op vertrek Marc Overmars

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.