Julia Osendarp
Julia Osendarp Sport 12 feb 2022

Valse start? Hilarisch interview Erben Wennemars? Schaatsmania slaat toe op Twitter

Ook vandaag werd er geschaatst op de Olympische Spelen in Beijing. Hoewel Nederland vandaag op de ijzers niet echt uitblonk, twittert menig Nederlander mee met de schaatsmania. Want won Chinees Tingyu Gao door een valse start? Was de ongemakkelijke vraag van een sportjournalist aan de dames van de ploegenachtervolging terecht? En waarom vindt men het interview met Erben Wennemars hilarisch?

Op dag acht van de Olympische Spelen zit menig Nederlander aan de buis gekluisterd voor het schaatsen. De Chinese Tingyu Gao won olympisch goud op de 500 meter. De Nederlanders Merijn Scheperkamp (plek 12), Kai Verbij (plek 14) en Thomas Krol (plek 18) kwamen duidelijk tekort op de sprint en vielen buiten de top-10. Gao pakt het eerste Chinese goud op de 500 meter.

Valse start ter discussie op Twitter

Maar online klinkt toch de meeste ophef over de valse start van de 500 meter sprint. Canadees Laurent Dubreuil en de Japanse Tatsuya Shinhama waren uiteindelijk nog de enige twee schaatsers die een verschil konden maken in de einduitslag. Hun rit verliep rommelig, waarna uiteindelijk toch de Chinees er met de winst vandoor ging. Op Twitter speculeert men druk over deze valse start, die volgens velen niet vals was.

En natuurlijk kon het De Speld Sport-account het niet laten om zo een eigen beredenering aan de valse start te geven.

Ongemakkelijk interview schaatsers ploegenachtervolging

Eerder vandaag schaatsten Ireen Wüst, Irene Schouten en Antoinette de Jong de ploegenachtervolging. Zij plaatsten zich met de derde tijd voor de halve finales achter titelverdediger Japan en Canada. Na afloop van de race noemde Wüst hun prestatie „ondermaats”. Antoinette de Jong verweet het vooral zichzelf dat de schaatsdames niet presteerden volgens verwachtingen. Sportverslaggever Bert Maalderink stelde een pijnlijke vraag aan de schaatsters. „Zijn jullie wel een team?”, wat voor een ongemakkelijke stilte zorgde.

Interview Erben Wennemars

Naast de twijfelachtige valse start en de kritische vragen van Bert Maalderink, wordt een interview met oud-schaatser Erben Wennemars en voormalig Japans schaatser Hiroyasu Shimizu ook veelbesproken. Dat interview leidt namelijk tot de nodige hilariteit, online. Wennemars kan het namelijk niet laten om de ontbrekende talenknobbel van Shimizu te belichten. „Laten we zeggen dat hij beter kan schaatsen, dan Engels spreken.”

Goud (5)! Suzanne Schulting onaantastbaar en wereldrecord rijker

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Valse start? Hilarisch interview Erben Wennemars? Schaatsmania slaat toe op Twitter
Sluiten