Julia Osendarp
Julia Osendarp Sport 15 feb 2022
Leestijd: 3 minuten

Snowboardster Melissa Peperkamp (17) verrast met prestatie: ‘En dat uit het platte Nederland’

De zeventienjarige Melissa Peperkamp, uit de Hollandse Achterhoek, blijkt een verrassing op de Olympische Spelen in Peking. Daar werd zij vannacht zesde van de wereld bij het snowboarden, op het onderdeel big air. Twitter reageert uitgelaten op haar prestatie en ook Peperkamp zelf had niet verwacht dat ze zo hoog zou eindigen.

Dat zij in de finale van de snowboardwedstrijd op de zesde plaats zou eindigen had de Zelhemse Peperkamp nooit kunnen voorspellen. „Wat denk je zelf? Elfde of tiende had wel gekund, maar zesde?”, vertelde de snowboardster na haar drie finaleruns in Peking. Eerder nog in de halve finale eindigde ze op een elfde plek. Ze legt uit dat haar training voor de finalewedstrijd goed ging en ze zichzelf verbaasde met haar prestatie. „Echt bizar.”

Melissa Peperkamp verbaast bij snowboarden Olympische Spelen

De Oostenrijkse Anna Gasser ging er met de winst vandoor, gevolgd door de Nieuw-Zeelandse Zoi Sadowski Synnott en de Japanse Kokomo Murase. Het verschil met de scores van de top-3 en Peperkamp was nog vrij groot. Maar dat haalt de vreugde bij de jonge snowboardster niet weg. Mocht ze in de toekomst hoger willen eindigen, weet ze dat er nog werk aan de winkel is. „Het was voor mij nu echt wel een bonus om in de finale te staan, dat had ik echt niet verwacht. Ik zit nu met mijn niveau rond de top 12. Misschien zit ik over vier jaar wel in de top 5.”

Peperkamp noemt winnares Gasser „gewoon een baas” en kijkt op tegen haar prestatie. „Zij zal altijd een baas in de snowboardsport blijven. Of ik dat niveau over vier jaar kan hebben? Dat zien we over vier jaar wel, dat kan ik nu nog niet zeggen. Ik hoop van wel.”

Ouders over snowboarden

Gisteravond schoven haar ouders Rita en Robin Peperkamp aan bij Op1 om te praten over de prestatie van hun dochter. Toen had ze overigens de finale nog niet gedaan. Haar moeder legde uit dat ze voor de Olympische carrière van haar dochter, ze naar iedere wedstrijd ging. „We waren altijd samen op reis”. Nu mag dat niet meer. Daarom keken familie en vrienden in de zogenoemde Achterhoekse „Peperkamp Holland House”, in de achtertuin, de wedstrijd. Beiden reageerden emotioneel op het optreden van hun dochter.

Twitter uitgelaten over prestatie Nederland

Op Twitter reageren Nederlanders uitgelaten op de sportprestatie van van de jonge snowboardster. „Knap, pas 17 jaar en uit het platte Nederland”, „een held” en „memorabel”, schrijft men op Twitter. Ook de sympathieke en vreugdevolle reactie van Peperkamp maakt indruk.

Overigens eindigde nog een Nederlander op de zesde plek bij de mannen. Namelijk de Brabantse Niek van der Velden (21). Hij mocht een paar uur na Peperkamp de piste op. Hoewel hij na zijn eerste twee runs nog op een derde positie eindigde, zakte hij uiteindelijk naar een zesde plek. Ook op zijn sportprestatie reageren veel twitteraars enthousiast.

Wil je de hele uitzending van Op1 bekijken? Je vindt de aflevering van gisteravond hier,

Goud (6)! Eindelijk: sneltrein Suzanne Schulting & Co was niet meer te stoppen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Snowboardster Melissa Peperkamp (17) verrast met prestatie: ‘En dat uit het platte Nederland’
Sluiten