Mike Vlastuin
Mike Vlastuin Sport 15 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Nederlandse schaatsers grijpen naast medaille, kijkers zijn teleurgesteld

De Nederlandse schaatsers hebben vandaag naast een medaille bij de ploegenachtervolging gegrepen. In de troostfinale waren de Verenigde Staten te sterk. De Amerikanen gingen er met het brons vandoor. De reacties op het optreden van de Nederlandse mannen zijn vooral teleurstellend: „Geen echte ploeg.”

In de kwartfinales van de Olympische Spelen in Beijing kwamen de mannen eerder tot een vierde tijd. Na verlies vanmorgen tegen de Noren in de halve finale was een gouden medaille uit zicht. Dit was al vrij teleurstellend voor Nederlandse begrippen. Later op de ochtend hadden Sven Kramer, Patrick Roest en Marcel Bosker de kans om hun eer nog enigszins te herstellen. Door te winnen van de Verenigde Staten en zo met een bronzen medaille op het podium te staan. Het ging mis.

Terecht verloren

De Verenigde Staten begonnen de troostfinale veel sneller dan TeamNL. Hierna zijn de Nederlandse mannen niet meer in de buurt gekomen. Kramer, Roest en Bosker kwamen er simpelweg niet aan te pas.

De reacties van kijkers gaan vooral over de samenwerking van de mannen. „Misschien handig dat we de volgende keer daadwerkelijk een ‘ploeg’ hebben voor de ploegenachtervolging.” Er zouden ook te veel verschillende teambelangen zijn. „Laten we de vele individuele medailles maar koesteren.”

Geen medaille voor Kramer

Sven Kramer is een van de grootste schaatsers die Nederland heeft voortgebracht. Hij behaalde namelijk in totaal vier gouden, twee zilveren en drie bronzen olympische medailles. Vandaag is het hem niet gelukt om er een medaille aan toe te voegen.

Sven Kramer wordt op sociale media echter niet gespaard: „Wat een afgang om Sven Kramer mee naar de Olympische Spelen te nemen, schaam je.” Voor Sven Kramer is het zijn laatste Olympische Spelen. Hij heeft nog één kans om een medaille mee naar huis te nemen, op de massastart van komend weekend.

Er wordt veel gesproken over de wissels binnen het team. Iedereen heeft namelijk zijn eigen mening over wie er aan de wedstrijden moesten beginnen. „We hadden Glennis Grace naar de Olympische Spelen moeten sturen, die heeft een schat aan ervaring met achtervolgingen”, grapt iemand.

Snowboardster Melissa Peperkamp (17) verrast met prestatie: ‘En dat uit het platte Nederland’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nederlandse schaatsers grijpen naast medaille, kijkers zijn teleurgesteld
Sluiten