Femke van Rooijen
Femke van Rooijen Sport 2 jan 2022

Mercedes brengt hoopvol bericht over Lewis Hamilton naar buiten

Het lijkt erop dat Lewis Hamilton volgend jaar gewoon weer te zien is in de Formule 1 en dat hij op jacht gaat naar zijn achtste wereldtitel. Zijn renstal Mercedes stuurde vandaag via Twitter een opbeurend bericht de wereld in. „Tegenspoed leidt ertoe dat sommigen breken, anderen breken records”, staat er bij een foto van de zevenvoudig wereldkampioen.

De bijna 37-jarige Lewis Hamilton laat sinds zijn verloren titelstrijd al weken niets van zich horen, terwijl hij normaal gesproken juist heel actief is op social media. Nadat Max Verstappen er in Abu Dhabi op 12 december vandoor ging met de wereldtitel, zwijgt Hamilton. De verhalen dat hij de Formule 1 de rug zou toekeren, zwollen aan.

Vijf ronden voor het einde een safetycar

Hamilton stevende in de slotrace van het jaar op zijn achtste wereldtitel af, toen vijf ronden voor het einde de safetycar op de baan kwam en het veld weer ineenschoof. Wedstrijdleider Michael Masi besloot om alle achterblijvers tussen Hamilton en Verstappen weg te halen en het duo nog één ronde te geven om te racen.

De Nederlander profiteerde maximaal van zijn verse banden en haalde Hamilton op het laatste moment in. Met de winst in de grote prijs veroverde Verstappen als eerste Nederlander de wereldtitel, tot woede van Mercedes.

‘Hamilton had geen woorden voor het onrecht’

Hamilton zwijgt omdat hij geen woorden heeft voor het onrecht dat hem is aangedaan, zo verklaarde teambaas Toto Wolff van Mercedes onlangs de ‘radiostilte’ van Hamilton. „We zijn bij Mercedes nog steeds niet bekomen van de emoties en Lewis het meest van allemaal. Hij had de wereldtitel binnen, tot die laatste ronde. Toen werd van de ene op de andere seconde hem die titel ontnomen. Natuurlijk ben je dan het vertrouwen kwijt omdat je niet kunt begrijpen wat er is gebeurd”, aldus de teambaas.

Teambazen kiezen Max Verstappen als beste F1-coureur van het jaar

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Mercedes brengt hoopvol bericht over Lewis Hamilton naar buiten
Sluiten