Quirine Brouwer
Quirine Brouwer Sport 27 dec 2021

Mercedes-baas Toto Wolff over radiostilte Hamilton: ‘Hij is nog steeds in shock’

Formule 1-coureur Lewis Hamilton lijkt van de aardbodem te zijn verdwenen sinds hij het wereldkampioenschap in Abu Dhabi door zijn vingers zag glippen. Volgens Mercedes-teambaas Toto Wolff zwijgt de Brit omdat hij geen woorden heeft voor het onrecht dat hem is aangedaan.

„We zijn bij Mercedes nog steeds niet bekomen van de emoties en Lewis het meest van allemaal”, zegt Wolff op het Duitse autosportplatform Motorsporttotal.com.

Verlies Lewis Hamilton

Hamilton’s achtste wereldtitel lag binnen handbereik, toen vijf ronden voor het einde de safetycar op de baan kwam en het veld weer ineen schoof. Wedstrijdleider Michael Masi besloot alle achterblijvers tussen Hamilton en Max Verstappen weg te halen en gaf het duo nog één ronde gaf om te racen. Verstappen kon toen maximaal van zijn verse banden profiteren en haalde Hamilton in de laatste ronde in. Zo won Verstappen als eerste Nederlander ooit de wereldtitel in de Formule 1, tot grote vreugde van Nederlandse sportfans.

‘Vertrouwen kwijt’

Wie uiteraard minder blij was, was Hamilton. De nederlaag is zo hard aangekomen, dat hij sinds de slotrace niets meer van zich heeft laten horen. Ook op social media is er radiostilte en laat hij zelfs een kerstboodschap achterwege. „Hij had de wereldtitel binnen, tot die laatste ronde. Toen werd van de ene op de andere seconde hem die titel ontnomen. Natuurlijk ben je dan het vertrouwen kwijt omdat je niet kunt begrijpen wat er is gebeurd”, verklaart Wolff.

Een aantal dagen geleden gaf Hamilton via social media al een signaal dat het verlies hem nog hoog zit. De 36-jarige Brit ontvolgde toen iedereen op Instagram, waaronder het account van Mercedes en de Formule 1. Een actie zonder woorden die wel veel zegt: Hamilton lijkt voorlopig niet plan om iets van zich te laten horen.

Voormalig Formule 1-baas Bernie Ecclestone denkt zelfs dat Hamilton stopt en volgend jaar niet meer terugkeert in de Formule 1. Wolff zei niets over de toekomstplannen van de Brit. Kort na de race sprak de teambaas de hoop uit dat Hamilton doorgaat. „Want hij is de grootste coureur aller tijden.”

Teambazen kiezen Max Verstappen als beste F1-coureur van het jaar

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Mercedes-baas Toto Wolff over radiostilte Hamilton: ‘Hij is nog steeds in shock’
Sluiten