Femke van Rooijen
Femke van Rooijen Sport 4 sep 2021

Max Verstappen pakt poleposition op Zandvoort: ‘Wat een geweldig gevoel’

Max Verstappen vertrekt morgen vanaf poleposition in Zandvoort. Hij liet tijdens de kwalificatie zijn rivaal Hamilton achter zich, tot grote vreugde van de bijna 70.000 toeschouwers op het circuit in de duinen.

Verstappen zette met 1.08,885 de beste tijd neer. Hij veroverde daarmee voor de tiende keer in zijn carrière poleposition in de Formule 1, voor de zevende keer dit seizoen. Rivaal Lewis Hamilton (Mercedes) zat 0,038 seconde achter de thuisfavoriet en start morgen vanaf op de tweede plek, gevolgd door Valtteri Bottas vanaf de derde plek. In het WK-klassement heeft Verstappen drie punten achterstand op titelverdediger Lewis Hamilton.

Oranje rookpotten

Op de tribunes werden tal van oranje rookpotten afgestoken nadat Hamilton net boven de tijd van de Nederlander was gebleven. Verstappen parkeerde zijn Red Bull na de uitloopronde op het rechte stuk, klom op de voorkant van zijn auto en zwaaide naar alle landgenoten op de hoofdtribune.

Max Verstappen kon zich nauwelijks verstaanbaar maken in het luide gejuich van de duizenden fans op de tribunes van Zandvoort. De Nederlander van Red Bull gaf het publiek in de kwalificatie voor de Grote Prijs van Nederland waar ze voor waren gekomen; de poleposition. „Het is een heerlijk gevoel om hier op deze fantastische baan poleposition te veroveren. Het publiek is geweldig en het was ook genieten in mijn auto, die reed fantastisch”, zei de 23-jarige Limburger.

Verstappen verwacht moeilijke race

Verstappen kon zich ook niets beter wensen dan de eerste startpositie voor de Dutch Grand Prix, die na 36 jaar is teruggekeerd in Zandvoort. „Inhalen wordt gewoon moeilijk hier, dus vooraan starten is de beste positie. Ik verwacht niet dat het een makkelijke race wordt. De banden slijten best hard op deze baan bij deze hoge snelheid, maar natuurlijk hoop ik het zondag af te maken.”

De Dutch GP begint morgen om 15.00 uur.

Extra maatregelen vanwege drukte Zandvoort, maar het kwaad is al geschied

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Max Verstappen pakt poleposition op Zandvoort: ‘Wat een geweldig gevoel’
Sluiten