Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen Sport 6 sep 2021

Prins Bernhard over Formule 1: ‘Race in Zandvoort was episch’

Prins Bernhard is maar wat blij met de Dutch Grand Prix in Zandvoort. Volgens de mede-eigenaar van het circuit in Zandvoort was de race ‘episch’. De Van Oranje-telg knokte jarenlang om de Formule 1 terug te krijgen in de Noord-Hollandse badplaats. De race had niet beter kunnen verlopen met Max Verstappen als winnaar.

„Wat een epische race. Dank je wel Max Verstappen en de beste fans ter wereld. En het beste team, de Dutch GP,” aldus Bernhard.

Prins Bernhard over Formule 1: ‘Episch’

De prins kan rekenen op veel bijval van Formule 1-fans. „Bedankt, fan-tas-tische beleving om erbij te zijn,” schrijft een volger. Een ander reageert: „Ontzettend bedankt Bernhard u heeft iets fantastisch neergezet wat niemand u na kan doen. Het weekend van mijn leven gehad door u.” Weer iemand anders zegt: „Wat heb je een geweldig event gecreëerd. Ik heb intens genoten van elke seconde en ik hoop dat deze race nog heel lang op het programma van de F1 blijft staan. Een hele dikke proficiat!”.

Wel hadden veel mensen kritiek op de race en de prins. Met name vanuit de evenementensector klonken negatieve geluiden. Ook natuurorganisaties kwamen met bijvoorbeeld demonstraties, zoals Extinction Rebellion. „De rechter en allemaal andere mensen hebben ernaar gekeken. We hebben het allemaal volgens de regels gedaan. We liggen onder een loep en proberen in die zin het beste jongetje van de klas te zijn. Ik denk dat er een heleboel mensen voor zijn en er zijn soms ook mensen die, ook met een goede reden, ergens tegen zijn. Die krijgen natuurlijk ook een podium. En je ziet nu dat de mensen die voor zijn echt aan het genieten zijn en dat je ook ziet hoe blij ze zijn. Dat geeft zoveel energie.”

De ophef kwam vooral nadat prins Bernhard band Chef’Special had gevraagd gratis op te treden. Ze zouden dan wel wat vrijkaartjes en een onkostenvergoeding krijgen.

Humberto spreekt voor prins Bernhard: ‘Hij heeft spijt van brief aan Chef’Special’

Davina Michelle: ‘Optreden bij Dutch GP was een eer’

Naast dat het voor Red Bull-coureur Max Verstappen gisteren een droomdag was in Zandvoort, genoot ook Davina Michelle met volle teugen. Zij mocht namelijk twee keer het Wilhelmus zingen tijdens de Dutch GP. De zangeres zong het volkslied voorafgaand aan de race en nogmaals toen Verstappen als eerste wist te finishen.

„Gefeliciteerd Max! Je hebt ons Dutchies zoooooo trots gemaakt! Heel veel dank aan de Dutch GP om mij de eer te geven het volkslied te mogen zingen. En ook veel dank aan de legende Armin van Buuren die mijn nummer Beat Me remixte en met me optrad. Aanstaande vrijdag brengen we samen een single uit, dus houdt die dag in de gaten!”, schrijft de zangeres.

Het optreden van de 25-jarige Rotterdamse kon op veel positieve kritiek rekenen, omdat ze het Wilhelmus op geheel eigen wijze zong. „Kippenvel, tranen in m’n ogen, alles… jeetje wat heeft ze dat perfect gedaan,” schrijft een volger op Twitter. Een ander zegt: „Wow, just wow. Kunnen we Davina Michelle niet altijd en overal het volkslied laten zingen? Deze vrouw is geweldig, bijna net zo geweldig als Max.” Bijna zou Davina Michelle niet optreden: ze zei dat alleen te doen als de andere artiesten wél betaald kregen.

Kandidaat Expeditie Robinson moet op doktersadvies na één dag al naar huis: ‘Hel op aarde’

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Prins Bernhard over Formule 1: ‘Race in Zandvoort was episch’
Sluiten