Matthijs de Kruijff
Matthijs de Kruijff Sport 2 aug 2021

Max Verstappen sneert naar Valtteri Bottas: ‘Wéér een Mercedes!’

Max Verstappen is niet bepaald te spreken over het rijgedrag van de Mercedes-coureurs in de Formule 1. Waar de Red Bull-coureur het vooralsnog vooral met Lewis Hamilton aan de stok had, richt hij nu zijn pijlen op Valtteri Bottas.

Verstappen verloor zondagmiddag de leiding in het WK-klassement aan Hamilton. Na een chaotische race op de Hungaroring eindigde de Nederlander als tiende, nadat hij in de eerste bocht al betrokken was bij een crash. Verstappen kon zijn race wel vervolgen, maar voor een goed resultaat kwam hij toen al niet meer in aanmerking.

Max Verstappen wijst naar Mercedes-coureur Valtteri Bottas

Bottas veroorzaakte de crash door Lando Norris aan te tikken. Norris verloor de controle over zijn bolide en nam Verstappen mee in zijn glijpartij. Na afloop wees de Nederlander met de beschuldigende vinger richting Bottas. „Ik word er uiteindelijk gewoon weer afgekegeld door een Mercedes-auto”, mopperde Verstappen voor de camera van Ziggo Sport. „Het is enorm klote dat je twee races na elkaar zo veel pech hebt. Ik had zo veel schade, ik kon niets meer”, zei Verstappen, die in de vorige race nog door Hamilton uit de baan werd getikt.

Met zijn uitspraken over Bottas zet Verstappen de verhoudingen tussen Red Bull en Mercedes zo mogelijk nog verder op scherp. Bottas trok na afloop wel het boetekleed aan. „Het was mijn fout vandaag”, zei de Fin op Twitter. „Ik heb het remmen voor de bocht verkeerd ingeschat en daarmee mijn eigen race en die van velen anderen beëindigd. Leer ervan.”

Sebastian Vettel werd na afloop uit de uitslag gehaald. Hamilton schoof daardoor een plekje op en vergrootte zodoende zijn voorsprong in het klassement op Verstappen. Waar Hamilton dankzij de diskwalificatie van Vettel drie extra punten mag bijschrijven, moet Verstappen het met één extra punt doen. Het verschil tussen beide coureurs is nu acht punten in het voordeel van de Engelsman.

Lewis Hamilton grijpt ‘onterecht’ de leiding in de Formule 1-stand

Veel Nederlandse Formule 1-fans vinden het onbegrijpelijk dat Bottas vrijuit gaat. Op Twitter regent het reacties van Verstappen-fans die stellen dat Mercedes onterecht profiteert van de situatie. Hamilton verdient immers meer punten aan de diskwalificatie van Vettel.

De Formule 1 begint nu aan de zomerstop. De Grand Prix van België is op 29 augustus de eerstvolgende race. Een week later staat de langverwachte Grand Prix van Nederland op het programma. Verstappen kijkt alvast uit naar zijn thuisrace: „Ik was liever op een andere manier de vakantie ingegaan, maar er is nog niets verloren. Dus we blijven gewoon aanvallen”, belooft de Nederlander.

Fans en experts zijn klaar met Lewis Hamilton: ‘Respectloos’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Max Verstappen sneert naar Valtteri Bottas: ‘Wéér een Mercedes!’
Sluiten