Redactie Metro
Redactie Metro Sport 2 mei 2021

Uitzinnige supporters vieren overwinning Ajax in binnenstad Amsterdam

Supporters van Ajax vieren zondag in de binnenstad van Amsterdam de 35e landstitel van hun club. En dat zorgt voor drukte in de hoofdstad. Een grote schare voetbalsupporters verzamelde zich voor de wedstrijd rondom het stadion en ook in de binnenstad wordt feestgevierd.

Bij de eerste doelpunten voor Ajax tijdens de kampioenswedstrijd tegen FC Emmen werd buiten het stadion flink gejuicht. En na het laatste fluitsignaal tegen FC Emmen (4-0) klonk op de pleinen en in de straten massaal gejuich. Honderden supporters stonden juichend, zingend en hossend bij de hoofdingang van het stadion. Ook wordt op dit moment op veel plekken vuurwerk afgestoken. Dat gebeurde ook al bij de doelpunten die Ajax tegen Emmen maakte.

Fans opgeroepen niet meer naar stadion te komen

Bij de Johan Cruijff ArenA zijn naar schatting 1500 fans van Ajax. Zij wachten tot ze een feestje kunnen vieren met spelers die straks op het parkeerdek verschijnen. De gemeente Amsterdam heeft fans al opgeroepen niet meer naar het stadion te komen.

Ook in de stad zelf is het druk. De meeste fans zijn samengekomen bij de terrassen op het Rembrandtplein en het gebied op de Wallen. Burgemeester Femke Halsema heeft een noodverordening afgekondigd voor het Leidseplein en omgeving. Terrassen op het Leidseplein blijven ook dicht. Rond het Museumplein is weinig te beleven. De gemeente heeft sinds 20 april grote hekken om het grasveld geplaatst zodat niemand er meer bij kan. Het grasveld wordt vervangen.

Gemeente Amsterdam feliciteert Ajax

De gemeente Amsterdam feliciteerde Ajax met het behalen van de 35e landstitel. „Amsterdam is trots op ons aller Ajax en viert dat vooral thuis voor de buis. Helaas is dit jaar geen huldiging mogelijk. Maar overal in de stad hangen vlaggen en posters om te laten zien hoe trots we zijn op ons cluppie. Ajacieden, gefeliciteerd!”

Politie is door de hele stad met veel eenheden aanwezig. Een helikopter hangt al sinds het einde van de ochtend in de lucht om de drukte te monitoren.

In ieder geval één patiënt overleden door stroomstoring in ziekenhuis

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Uitzinnige supporters vieren overwinning Ajax in binnenstad Amsterdam
Sluiten