Metro
Metro Sport 1 nov 2020 / 15:59 uur

Meer coronabesmettingen bij PSV, moet toch voetballen tegen ADO

PSV heeft weer twee coronabesmettingen erbij binnen de selectie. Jorrit Hendrix en reservekeeper Vincent Müller zijn dit weekend positief getest. Later vandaag speelt PSV tegen ADO Den Haag. De club had de KNVB verzocht de wedstrijd te verzetten, maar daar voelt de voetbalbond niks voor.

Eerder werden zeven spelers uit de PSV-selectie (Denzel Dumfries, Cody Gakpo, Pablo Rosario, Joël Piroe, Maxime Delanghe, Timo Baumgartl en Nick Viergever) al positief getest. Bij Jong PSV zijn vijf voetballers besmet. „We kunnen net aan voldoen aan het minimaal aantal spelers”, zegt algemeen directeur Toon Gerbrands.

„Naar de letter van de afspraken die zijn gemaakt over voetballen in coronatijd moeten we spelen, maar er staan vanmiddag spelers op het veld die eigenlijk niet kunnen spelen vanwege dreigende overbelasting en dus kans op blessures.”

‘KNVB is op de hoogte’

„De KNVB is exact op de hoogte van de medische status van hen, maar weigert maatwerk toe te passen”, zegt Gerbrands. „Los van corona; ook voor deze spelers is hun gezondheid in gevaar. Het is een bizarre samenloop van omstandigheden en daar moet naar gehandeld kunnen worden. De weigering om ons tegemoet te komen, valt ons ontzettend tegen. We spelen, maar we houden hier een heel nare smaak aan over.”

Volgens competitiemanager Jan Bluyssen van de KNVB voldoet het verzoek van PSV echter niet aan de criteria. „Een club moet daarvoor minder dan twaalf veldspelers en een doelman beschikbaar hebben. Dat hebben we met alle clubs afgesproken”, zegt Bluyssen.

Herstelde spelers

Vrijdag diende PSV al een verzoek in bij de KNVB, om de wedstrijd tegen ADO Den Haag (aftrap 16.45 uur) uit te stellen. De ploeg van trainer Roger Schmidt speelde donderdag op Cyprus in de Europa League tegen Omonia Nicosia (1-2) en moet komende week naar Griekenland voor het duel met PAOK.

Binnen de selectie van PSV testten eerder Jordan Teze en Eran Zahavi al positief op het coronavirus. Zij zijn inmiddels hersteld, maar de Cypriotische autoriteiten lieten PSV woensdag weten dat beide spelers niet welkom waren op het eiland. Na protest van PSV mocht Teze donderdag alsnog naar Nicosia afreizen.

Lees ook: Opnieuw daling coronabesmettingen: 8740 positieve tests

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Meer coronabesmettingen bij PSV, moet toch voetballen tegen ADO
Sluiten