Metro en ANP
Metro en ANP Sport 2 nov 2020 / 16:57 uur

Vraagtekens over corona, maar half Ajax ontbreekt in Champions League

Ajax is zonder onder anderen doelman André Onana, aanvoerder Dusan Tadic en de middenvelders Davy Klaassen en Ryan Gravenberch naar Denemarken gereisd voor het duel met FC Midtjylland in de Champions League.

Trainer Erik ten Hag heeft slechts zeventien spelers opgenomen in zijn selectie. Volgens De Telegraaf hebben in totaal elf spelers van de Amsterdamse club positief getest op het coronavirus.

Toch nog hoop voor Ajax

Ten Hag van Ajax heeft goede hoop dat hij morgen alsnog enkele spelers kan verwelkomen voor het uitduel in de Champions League. Genoemde spelers kregen om coronaredenen geen toestemming van de Deense autoriteiten mee te komen, evenals de reserve-doelmannen Maarten Stekelenburg en Dominik Kotarski. Ten Hag kon tijdens een persconferentie niet precies zeggen waarom de bewuste spelers niet welkom zijn in Denemarken. „Maar ze zijn wel in Nederland inzetbaar”, zei hij. „Dat vind ik wel vreemd. We spelen in een Europese competitie. Maar Europese landen hanteren andere regels wat betreft corona. Dat is vreemd en is eigenlijk ook geen fair play. Ik heb daarom goede hoop dat ze alsnog welkom zijn. Daar zijn we uiteraard nog mee bezig.”

De kans is groot dat de ontbrekende spelers van Ajax eerder positief op corona zijn getest. Tijdens nieuwe testen kan dan nog een restwaarde in het bloed worden gevonden. De bewuste persoon is dan allang hersteld maar in sommige landen toch niet welkom. Denemarken hanteert strengere regels dan veel andere Europese landen als het om corona gaat.

Assistent-trainer Winston Bogarde ontbrak tegen Fortuna op de bank naast Ten Hag. Ajax wilde ook toen vanwege privacyredenen niet zeggen waarom dat was. De koploper van de eredivisie neemt het morgen in Herning op tegen Midtjylland.

Tagliafico is wel mee

Rechtsback Noussair Mazraoui moest zich tegen Fortuna na een uur spelen laten vervangen vanwege een pijnlijke enkel, maar de Marokkaan behoort wel tot de selectie voor de derde groepswedstrijd in de Champions League. Nicolás Tagliafico stapte ook in het vliegtuig. De Argentijnse linksback ontbrak zaterdag, volgens Ten Hag omdat hij niet helemaal fit was.

Volgens De Telegraaf wordt bij Ajax getwijfeld aan de uitslag van de afgenomen PCR-tests en laat de club daarom nieuwe tests uitvoeren. Als de spelers die positief waren toch negatief blijken te zijn, mogen ze morgen mogelijk alsnog naar Denemarken toe.

Kjell Scherpen op doel?

Naast Onana ontbreekt ook reservekeeper Maarten Stekelenburg. Voor Kjell Scherpen lonkt daarom een debuut in de Champions League. Scherpen is de enige keeper in de selectie die vandaag naar Denemarken vloog. Ten Hag heeft vanuit Jong Ajax de Deense middenvelder Victor Jensen meegenomen.

Ajax meldde vandaag op de website van de club dat slechts zeventien spelers naar Denemarken zijn gegaan. Een persconferentie, waar Erik ten Hag samen met verdediger Perr Schuurs de media te woord zal staan, is vanavond op Deense bodem gehouden.

Het hoge aantal nieuwe coronabesmettingen bij Ajax is opmerkelijk. Begin augustus wees medisch onderzoek uit dat maar liefst dertien spelers van de club uit Amsterdam antistoffen van het coronavirus in hun bloed hadden.

Lees ook: Échte coronabanen #2: ‘Je roert door m’n hersenpan!’, hoort swapper Monique vaak

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Vraagtekens over corona, maar half Ajax ontbreekt in Champions League
Sluiten