Metro
Metro Sport 26 okt 2020 / 21:45 uur

Twee hockeysters weg bij Oranje vanwege coronavirus

Het coronavirus kan toeslaan bij iedereen, van Trump tot P!nk en van alles ertussen in. En nu ook bij hockeysters van Oranje. Zij hebben het hotel van de Nederlandse selectie moeten verlaten.

In verband met de huidige Covid-19 pandemie, verkeren de speelsters, spelers en stafleden van beide teams sinds zondag in een zogenaamde bubbel: elk team vormt met de eigen staf een aparte groep en heeft geen direct contact met buitenstaanders. Net als de Nederlandse teams en hun stafleden zijn ook de beide teams van Groot-Brittannië en officials zondag getest op het coronavirus. Alleen negatief geteste speelsters, spelers en officials komen in actie.

Lees ook: Biden noemde Trump per ongeluk ‘Eh… George’ en dit gebeurde daarna

Nederlands Elftal hockeysters

De speelsters van het Nederlands Elftal Dames hebben de resultaten van de testen zonder direct contact met elkaar in het hotel afgewacht, schrijft de Nederlandse Hockeybond (KNHB). Een speelster testte positief, van een ander was het testresultaat waarschijnlijk positief maar deze speelster moet opnieuw getest worden. Beide speelsters kunnen hierdoor niet deelnemen aan de wedstrijd op dinsdag 27 oktober en hebben het hotel volgens protocol direct en zonder contact met anderen verlaten. Om wie het gaat, heeft de KNHB niet bekendgemaakt.

Selectie

Nadat alle testresultaten van haar speelsters bekend waren, wees bondscoach Alyson Annan een selectie van achttien hockeysters aan voor het eerste duel met Groot-Brittannië. Van de zogenoemde Tokio-trainingsgroep zijn Felice Albers, Marloes Keetels, Frédérique Matla, Malou Pheninckx en Marijn Veen niet van de partij.

Bij de mannen kon bondscoach Max Caldas een keuze maken uit zijn voltallige trainingsgroep van 25 spelers. Niemand testte positief op het coronavirus. Voor het eerste duel met Groot-Brittannië, op dinsdag na de vrouweninterland, zijn Seve van Ass, Sander Baart, Jelle Galema, Jonas de Geus, Jip Janssen, Mink van der Weerden, en Maurits Visser niet opgeroepen.

Donderdag, zonder publiek

Donderdag spelen de Nederlandse teams in het Wagener Stadion in Amsterdam opnieuw tegen Groot-Brittannië. Bij de vier duels van Oranje is geen publiek welkom.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Twee hockeysters weg bij Oranje vanwege coronavirus
Sluiten