Redactie Metro
Redactie Metro Sport 4 okt 2020
Leestijd: 1 minuut

Napoli komt niet opdagen bij uitwedstrijd tegen Juventus

Voetbalclub Napoli is niet komen opdagen in Turijn voor de uitwedstrijd tegen Juventus. De aftrap zou vanavond om 20.45 uur hebben plaatsgevonden. De club uit Napels heeft te maken met coronabesmettingen en vreest dat er meer spelers het virus hebben opgelopen.

De organisatie achter de Serie A dreigt met een reglementaire nederlaag voor de ploeg uit Zuid-Italië. De regels bepalen dat wanneer een team niet komt opdagen de tegenstander – in dit geval Juventus – met 3-0 heeft gewonnen.

Quarantaine

Een woordvoerder van Napoli zei dat de lokale gezondheidsautoriteiten het team hebben bevolen in quarantaine te gaan en de spelers daar gehoor aan hebben gegeven. Maar volgens de Serie A heeft de gemeente Napels de afspraken omtrent het gezondheidsprotocol, samengesteld door de voetbalbazen en de sportminister, niet nageleefd. Hierin is bepaald dat wanneer er coronagevallen in een selectie zijn de andere spelers wel gewoon kunnen trainen en uitkomen in wedstrijden wanneer zij negatief hebben getest.

No show

Napoli is de eerste club uit een grote voetbalcompetitie die besluit tot een no-show nadat de instanties hebben geweigerd een wedstrijd te verplaatsen.

Er gingen geruchten dat trainer Gennaro Gattuso ook positief heeft getest, maar dat werd door de club tegengesproken. Morgen worden de spelers en staf verder onderzocht.

Napoli, binnenkort tegenstander van AZ in de Europa League, had de eerste twee competitiewedstrijden gewonnen: 2-0 tegen Parma en 6-0 tegen Genoa. Laatstgenoemde club zag laatst wel een duel uitgesteld worden na een groot aantal besmettingen.

Lees ook: Interieurontwerper Jan des Bouvrie op 78-jarige leeftijd overleden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.