Erik Jonk
Erik Jonk | LinkedIn Sport 2 okt 2020 / 21:19 uur

Kiki Bertens na ‘rolstoeldrama’ totaal herboren op de tennisbaan

Kiki Bertens heeft vanavond overtuigend de vierde ronde bereikt van Roland Garros. En dat nadat de tennisster woensdag nog in een rolstoel belandde.

De 28-jarige Zuid-Hollandse speelde twee dagen geleden een marathonpartij van drie uur en ging toen met hevige pijn (‘overal kramp’) met een rolstoel van de baan in Parijs. Nu rekende de herboren topspeelster in minder dan een uur af met de Tsjechische Katerina Siniakova: 6-2 6-2.

Een foto van Kiki Bertens tijdens haar partij
Kiki Bertens vanavond in actie. Foto: AFP / Thomas Samson

Bertens voor de vierde keer bij laatste 16

Het is voor de als vijfde geplaatste Bertens de vierde keer dat ze de vierde ronde haalt op het gravel van het Franse Grand Slam-toernooi. In 2016 kwam Bertens zelfs tot de halve finale. In de vierde ronde treft ze de winnares van de partij tussen de Italiaanse Martina Trevisan en de Griekse Maria Sakkari. Ook dat lijkt weer te doen, maar in de kwartfinale wacht eventueel de nummer 1 geplaatste Simone Halep uit Roemenië.

„Ik was heel blij dat deze partij veel korter was dan de vorige”, zei Bertens na afloop in het interview op de baan. „Gelukkig werd de partij ook verplaatst en konden we onder het dak spelen. Dat heeft me zeker geholpen.”

Een foto van Siniakova, de tegenstander van Kiki Bertens
Katerina Siniakova, de tegenstander van Kiki Bertens. Foto: AFP / Thomas Samson

De partij van Bertens en Siniakova werd vanwege het door regen uitgelopen speelschema verplaatst naar Court Philippe Chatrier. Op het centercourt was te zien dat Bertens goed was hersteld van haar krampen aan het einde van de partij tegen de Italiaanse Sara Errani. Ze bewoog in de binnenlocatie goed – desondanks had zij net als haar tegenstander veel kleding aan – en kwam geregeld naar het net.

Stroeve start, daarna soepeltjes

Ook de service liep veel beter dan in de partij in de tweede ronde. Hoewel ze tegen de nummer 61 van de wereldranglijst haar eerste opslagbeurt verloor, kwam Bertens meteen terug. Vanaf 2-2 in de eerste set, won Bertens zeven games op rij. Ze pakte de eerste set met 6-2 en nam meteen een break voorsprong in de tweede set. Die hield ze vast en op de 5-2 benutte ze op de opslag van Siniakova haar tweede matchpoint.

Een foto van het troosteloze stadion van Roland Garros
Zo troosteloos leeg zag het stadion van Roland Garros waarin Kiki Bertens speelde er vanavond uit. Foto: EPA / Ian Langsdon

Kiki Bertens de toneelspeelster

De ervaren Sara Erani (Italië) noemde Bertens in de vorige ronde na het ‘rolstoeldrama’ een toneelspeelster. Ze verliet woedend en zonder de winnares een hand te geven de Parijse baan. Bertens pareerde de kritiek: „Ze kan zeggen wat ze wil. Als ik echt deed alsof, dan moet ik maar acteerlessen nemen. Ik weet niet waar ze dat vandaan heeft. Ik neem het niet persoonlijk, ze was waarschijnlijk vooral gefrustreerd over zichzelf.”

Lees ook: Rotterdam heeft allereerste fysieke Xiaomi Mi Store van de Benelux

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kiki Bertens na ‘rolstoeldrama’ totaal herboren op de tennisbaan
Sluiten