Metro en ANP
Metro en ANP Sport 24 okt 2020
Leestijd: 1 minuut

Actie voor KiKa: 15.000 knuffelberen op tribunes Abe Lenstra-stadion

Zo’n 15.000 knuffelberen in een voetbalshirt van sc Heerenveen zitten zaterdagavond op de tribunes van het Abe Lenstra-stadion tijdens de eredivisiewedstrijd van de Friese club tegen FC Emmen. Het gaat om een symbolische actie van Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa), de voetbalclub en geneesmiddelenbedrijf MSD, waarmee ze aandacht willen vragen voor kinderen in Nederland die kanker hebben.

De drie partijen kwamen met het plan nu publiek bij het betaald voetbal vanwege de coronamaatregelen opnieuw niet welkom is in de stadions. Ook bij KiKa kunnen traditionele sportevenementen voor het goede doel niet plaatsvinden, waardoor de stichting een groot deel van de inkomsten mist die nodig zijn voor het financieren van onderzoek naar kanker.

Niet vergeten

„Tijdens de eerste maanden van de coronapandemie zijn veel kinderen met kanker onzichtbaar geweest, omdat zorg werd uitgesteld. Helaas zitten we nu weer in die situatie”, zegt oprichter en directeur van KiKa Frits Hirschstein.

„Tegelijkertijd hebben we kennisgemaakt met lege voetbalstadions. Daarom moedigen we de voetballers aan met duizenden KiKa-beren in Heerenveen-shirt en drukken we onze steun aan alle kinderen met kanker uit en laten we weten dat we ze niet vergeten.”

Steentje bijdragen

Het aantal KiKa-beren in het stadion staat symbool voor de ongeveer 15.000 kinderen in Nederland met kanker of die kanker hebben overleefd. MSD heeft de eerste 15.000 beren met Heerenveen-shirt gefinancierd. sc Heerenveen roept supporters op om de KiKa-beer in Heerenveen-shirt na de wedstrijd te kopen via de site kikaberenactie.nl.

Overigens zijn ook de ‘gewone’ knuffelberen nog steeds verkrijgbaar, geven de drie partijen aan. „Dus iedereen kan een steentje bijdragen aan onderzoek naar kinderkanker.”

Lees ook: Ernstig zieke BN’er emotioneert kijkers en jury in The Masked Singer

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Actie voor KiKa: 15.000 knuffelberen op tribunes Abe Lenstra-stadion
Sluiten