Metro
Metro Sport 20 sep 2020 / 11:34 uur

Spelers PSV vertrouwen op doelman Mvogo ondanks enorme blunder

De spelers van PSV blijven vertrouwen houden in hun doelman Yvon Mvogo, ondanks de enorme blunder die hij gisteravond maakte. De keeper ging in de fout nadat een terugspeelbal onder zijn voet door rolde zo het doel in.

De Eindhovenaren moesten het gisteren opnemen tegen FC Emmen en wonnen uiteindelijk met 2-1 van de Drentse ploeg. Veel indruk maakte PSV echter niet. Noni Madueke, de 18-jarige Britse aanvaller, mocht vanaf het begin meedoen. Hij was ook degene die in de 21ste minuut de 1-0 maakte.

Blunder

De wedstrijd verliep zonder al te veel spektakel tot PSV-doelman Mvogo in de 83ste minuut pijnlijk de fout in ging. Mvogo liet een terugspeelbal per ongeluk onder zijn voet door glippen. De keeper rende nog tevergeefs achter de bal aan. Door deze fout werd de stand in de wedstrijd ineens 1-1. Mvogo was juist naar PSV gehaald vanwege zijn voetballende kwaliteiten. Trainer Roger Schmidt vindt de inmiddels vertrokken Jeroen Zoet en tweede doelman Lars Unnerstall te veel ‘lijnkeepers’.

Nog pijnlijker is het dat Mvogo vorige week zondag tegen FC Groningen ook al een blunder maakte. De inspeelpass op de in de dekking staande Jorrit Hendrix werd hem en PSV toen ook niet fataal omdat PSV daarna zelf nog twee keer scoorde (1-3).

Foto van Mvogo
“Ik heb het volste vertrouwen in Mvogo, het is een fantastische keeper.” Foto: ANP MAURICE VAN STEEN

Gelukkig voor Mvogo verloor PSV de wedstrijd niet. In de blessuretijd kopte invaller Maximiliano Romero namelijk de winnende doelpunt binnen, na een voorzet van Philipp Max.

Botte pech

Je zou denken dat deze twee blunders er misschien voor zorgen dat het team minder vertrouwen heeft in Mvogo, maar dat is volgens PSV-aanvoerder Denzel Dumfries niet het geval. „Het was botte pech, de bal stuiterde precies op”, aldus Dumfries. „Ik heb het volste vertrouwen in Mvogo, het is een fantastische keeper. Het kan ons ook overkomen. Hij is professioneel genoeg en heeft veel ervaring.”

Foto van PSV tegen FC Emmen
De spelers van PSV vierden het winnende doelpunt met Romero. Foto: ANP MAURICE VAN STEEN

Dumfries was niet tevreden over het spel van PSV. „We begonnen, qua veldspel, goed. In de tweede helft verslapten we, qua vrij lopen en agressiviteit. Dat moeten we beter doen. Dit mag niet gebeuren. We gingen andere dingen doen en kwamen afspraken niet na.”

De spelers van PSV vierden het winnende doelpunt met Romero. Dumfries: „Het is fantastisch hoe hij invalt. Hij heeft heel hard geknokt om terug te komen. Het is mooi voor die jongen. De trainer zei al: dit was een perfect moment om je eerste goal voor PSV te maken.”

Lees ook: Trump: geld TikTok-deal naar ‘patriottisch onderwijs’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Spelers PSV vertrouwen op doelman Mvogo ondanks enorme blunder
Sluiten