Metro en ANP
Metro en ANP Sport 4 sep 2020
Leestijd: 3 minuten

Goed nieuws voor Koeman, Messi blijft bij Barcelona

De geruchten dat sterspeler Lionel Messi komend seizoen toch nog voor FC Barcelona voetbalt, werden in Spanje steeds sterker. Messi verlost de fans: hij blijft.

De 33-jarige Argentijn heeft in een interview met Goal.com duidelijk gemaakt dat hij in Camp Nou blijft. Hij zegt: „Toen ik mijn vrouw en kinderen vertelde dat ik weg wilde, werd het een enorm drama. De hele familie begon te huilen.”

Oud-bondscoach Koeman liet vorige maand kort na zijn aanstelling duidelijk weten dat hij heel graag met Messi wil doorgaan. Zijn wens wordt nu vervuld.

Barcelona zonder Messi ondenkbaar

Koeman werd op 19 augustus gepresenteerd als de nieuwe trainer van Barça. Nog geen week later liet Messi aan de clubleiding weten dat hij wenste te vertrekken. Dat nieuws leidde tot een schokgolf in de voetbalwereld. Messi zonder Barcelona, en Barça zonder Messi, dat leek tot voor kort ondenkbaar.

2-8 verlies kwam hard aan

Het was al enige tijd bekend dat de Argentijnse balgoochelaar ontevreden was over de gang van zaken bij de club waar hij al in 2003 in de hoofdmacht debuteerde in een oefenwedstrijd. De afgang tegen Bayern München half augustus in de kwartfinales van de Champions League (2-8) kwam keihard bij hem aan. Daarnaast kon hij het steeds minder goed vinden met voorzitter Josep Maria Bartomeu. Nadat zijn buurman en goede vriend Luis Suárez van Koeman te horen had gekregen dat hij kon vertrekken uit Camp Nou, was voor Messi kennelijk de maat vol: hij vroeg om ontbinding van zijn contract, dat nog tot medio 2021 doorliep.

Een foto van protesten bij het stadion van Barcelona
In Barcelona waren veel protesten toen het er op leek dat Messi zou vertrekken. Foto: Getty Images / Thiago Prudêncio

De wereldster dacht op basis van een clausule in zijn contract transfervrij te kunnen vertrekken naar een andere club. Manchester City, Paris Saint-Germain en Internazionale werden genoemd als mogelijke nieuwe werkgevers. Barcelona bestreed echter de rechtsgeldigheid van de clausule, die in juni al verlopen zou zijn. De club kreeg in de juridische strijd met het kamp-Messi steun van La Liga, de organisator van Spaanse competitie. Dat betekent dat Barcelona de vastgelegde transfersom van 700 miljoen euro in principe mag opeisen. Maar liever, veel liever, willen Koeman en Bartomeu dat de zesvoudige wereldvoetballer van het jaar blijft in Camp Nou.

Het werd Messi iets te gortig

De vader en zaakwaarnemer van Messi, Jorge Messi, deed deze week nog wel een dappere poging op zijn zoon los te weken bij Barcelona. Hij kwam echter al snel tot de conclusie dat een deal niet mogelijk zou zijn zonder een grote en tijdrovende juridische interventie. En dat leek Messi nu toch iets te gortig te worden, procederen bij de FIFA of zelfs bij het internationaal sporttribunaal CAS tegen de club waarmee je al voetbaldromen hebt waargemaakt. En daarom wachtte heel de voetbalwereld, met Koeman voorop, op het verlossende woord van Messi zelf: „Ik blijf”.

Messi kwam twintig jaar geleden op z’n dertiende al naar ‘Barca’.

Lees ook: Messi komt niet opdagen bij medische testen van Barcelona

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Goed nieuws voor Koeman, Messi blijft bij Barcelona
Sluiten