Femke van Rooijen
Femke van Rooijen | LinkedIn Sport 12 aug 2020 / 17:30 uur

WK wielrennen in Zwitserland afgelast vanwege coronamaatregelen

Het wereldkampioenschap wielrennen in Zwitserland gaat dit jaar niet door. Dat heeft de organisatie laten weten. De afgelasting heeft te maken met de maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus door de Zwitserse overheid.

De wedstrijden zouden van 20 tot en met 27 september in en rond Aigle en Martigny worden gehouden. Maar vanwege de maatregelen is het in het land in elk geval tot 30 september niet mogelijk om evenementen met meer dan duizend toeschouwers te organiseren. Dat werd woensdag duidelijk.

„Dan heeft het geen zin meer om een groot evenement als dit door te laten gaan”, staat er in de verklaring van de organisatie. Vermoedelijk zou ook nog voor de helft van de deelnemende landen een quarantaineplicht gelden.

„Uiteraard zijn we triest en ontgoocheld”, zegt de organisatie. „We hebben de afgelopen twee jaar hard gewerkt om een fantastisch evenement te houden. We bleven, ondanks het virus en de maatregelen verder werken. Helaas tevergeefs. We realiseren ons dat de nationale en ook wereldwijde gezondheidssituatie speciale maatregelen vraagt en onze gedachten zijn bij iedereen die getroffen is door het virus.”

Nieuwe locatie

Het lag al in de lijn der verwachting dat het WK wielrennen in Zwitserland niet door zou gaan. Of het evenement dit jaar nog in een ander land wordt georganiseerd, is tot nu toe nog niet duidelijk. Wel wordt er gezicht naar een nieuwe locatie. Het parcours moet dan net zo zwaar zijn als in Aigly en Martigny. De datum blijft, zoals het ernaar uitziet, wel hetzelfde. De internationale wielerunie laat uiterlijk op 1 september weten of ze een nieuwe plek hebben gevonden.

Lees ook: Ruim zestig passagiers vast in snikhete trein bij Den Dolder

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
WK wielrennen in Zwitserland afgelast vanwege coronamaatregelen
Sluiten