Metro en ANP
Metro en ANP Sport 6 aug 2020 / 15:48 uur

Jakobsen blijft nog in kunstmatige coma, #ForzaFabio massaal gedeeld

Hij zou vandaag wakker gemaakt worden uit zijn kunstmatige coma, maar de artsen hebben besloten om Fabio Jakobsen nog wat langer ‘in slaap’ te houden. Intussen wordt op social media #ForzaFabio massaal gedeeld onder wielrenners, wielerfans en anderen die hem een hart onder de riem willen steken.

De Nederlandse wielrenner, die gisteren zwaargewond raakte na een angstwekkende val in de Ronde van Polen, zou eigenlijk vandaag al wakker worden gemaakt, maar dat wordt nu op zijn vroegst morgen. Dat meldde een woordvoerder van het ziekenhuis in Katowice volgens het Poolse persbureau PAP.

Stap voor stap

„We proberen stap voor stap de patiënt uit zijn kunstmatige coma te halen. Dat zal vermoedelijk vrijdagmorgen gebeuren. Dan is ook meer over zijn gezondheidstoestand te melden”, laat de woordvoerder weten. Jakobsen onderging vannacht een vijf uur durende operatie aan zijn gezicht. Hij ligt op de intensive care en zijn toestand is stabiel.

Jakobsen buiten levensgevaar

Het ziekenhuis meldde eerder dat Jakobsen buiten levensgevaar is. Onderzoek heeft uitgewezen dat hij geen hersen- of rugletsel heeft en dat ook vitale organen onbeschadigd zijn. Volgens teambaas Patrick Lefevere van Deceuninck – QuickStep zijn wel alle beenderen in zijn gezicht gebroken. Volgens de woordvoerder van het ziekenhuis gaat het om onder meer breuken rond zijn oogkassen, kaak en onderkaak. „Gelukkig waren er geen verwondingen aan de oogballen.”

Lefevere verweet sprinter Dylan Groenewegen, die Jakobsen in de massaspurt de hekken induwde, een „moordaanslag”. „We zullen stappen ondernemen om bij de UCI en de politie een klacht in te dienen voor het opzettelijk toebrengen van verwondingen. Het is heel erg. We blijven bidden dat hij het overleeft.”

Groenewegen

„Ik vind het verschrikkelijk wat er gisteren gebeurd is. Ik kan de woorden niet vinden om te beschrijven hoe erg ik het vind voor Fabio en anderen die zijn gevallen of geraakt”, schrijft de 27-jarige Dylan Groenewegen vandaag op Twitter.

Hekken

Op Twitter is de clash en de toestand van Jakobsen het gesprek van de dag, evenals de hekken aan de zijkant, met die uitstekende poten. „IJzeren dranghekken, met of zonder pootjes, heb ik nooit begrepen bij snelle aankomsten. Deze crash is een goed moment om ze voor altijd te verbannen. Schuimrubber, hooi, Tecpro, voor mijn part bandenstapels. Er zijn zoveel betere opties”, twittert een wielerfanaat.

 

#ForzaFabio

Op social media uiten velen een steunbetuiging in de vorm van een foto en #ForzaFabio en bemoedigende teksten als „You are warrior.” 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Jakobsen blijft nog in kunstmatige coma, #ForzaFabio massaal gedeeld
Sluiten