Metro
Metro Sport 22 aug 2020 / 20:09 uur

Hooligans opgepakt in Duitsland, ook Feyenoord-supporters

In de binnenstad van de Duitse stad  Duisburg hebben rivaliserende groepen voetbalsupporters zaterdag voor ongeregeldheden gezorgd. Duitse media melden dat er ook Feyenoord-supporters tussen zitten.

De politie rukte massaal uit om de vechtende fans te scheiden en de rust te herstellen. Om overzicht te krijgen werd een helikopter ingezet. Er zijn zeker vijftig mensen aangehouden op verdenking van onder andere openlijke geweldpleging. Tot zover bekend vielen er twee gewonden.

‘Wilde vechtpartij’

Achtergrond van de wanorde is de ‘Cup der Tradities’, waaraan MSV Duisburg, Borussia Dortmund en Feyenoord meedoen. Het toernooi wordt in de MSV Arena gespeeld zonder publiek.

Ondanks dat er geen publiek bij het duel aanwezig mocht zijn, trokken honderden supporters toch de stad in. Het ging om circa 80 relschoppers. Duitse media spreken van een ‘wilde vechtpartij’.

Een verslaggever van de Rheinische Post schatte het aantal deelnemers op zo’n 200. Volgens het boulevardblad Bild hadden hooligans uit Rotterdam en Duitsland afgesproken elkaar in Duisburg te treffen.

Lees ook: Rotterdam handhaaft dragen mondkapjes, daling op de ic

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hooligans opgepakt in Duitsland, ook Feyenoord-supporters
Sluiten