Metro en ANP
Metro en ANP Sport 19 jul 2020 / 11:49 uur

Komend seizoen weer voetbalsupporters op de tribune in Duitsland

Goed nieuws voor de Duitse voetbalsupporters! Toeschouwers zijn in kleine aantallen komend seizoen weer welkom bij de voetbalwedstrijden in het Duitse profvoetbal.

Stafchef Helge Braun van bondskanselier Angela Merkel heeft dat bevestigd in Bild. „Sportwedstrijden kunnen plaatsvinden met toeschouwers en met inachtneming van sociale afstand en een hygiëneprotocol.”

Braun benadrukte dat volle stadions nog niet mogelijk zijn. „Drukte moeten we vermijden en alles zal goed georganiseerd en gecontroleerd moeten worden. Maar wedstrijden in lege stadions zijn niet meer nodig.”

Protocol

De Bundesliga lag lang stil vanwege het coronavirus, maar kon het seizoen alsnog afmaken zonder publiek. Het nieuwe seizoen begint 18 september. De Duitse voetbalbond heeft inmiddels een gedetailleerd protocol naar de clubs gestuurd over het geleidelijk weer toelaten van supporters in de stadions.

De plaatselijke gezondheidsautoriteiten zullen de laatste stem hebben bij het besluitvorming hierover.

Lees ook: Man gearresteerd na brand in historische kathedraal Nantes

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Komend seizoen weer voetbalsupporters op de tribune in Duitsland
Sluiten