Redactie Metro
Redactie Metro Sport 25 jun 2020

OranjeLeeuwinnen strijden in Down Under tijdens WK 2023

Australië en Nieuw-Zeeland mogen het WK van 2023 organiseren. De twee landen versloegen in een stemming de enige andere overgebleven kandidaat: Colombia. De afgelopen weken haakten Brazilië en Japan af als kandidaten.

De twee landen werden tijdens een onlinevergadering gekozen door het bestuur van de FIFA. De evaluatie-commissie van de FIFA had het ‘bid’ van Australië en Nieuw-Zeeland al de hoogste waardering gegeven.

Eerste keer

Australië en Nieuw-Zeeland mogen het WK voor vrouwen voor het eerst organiseren. Het vorige WK werd vorig jaar in Frankrijk gehouden. Precies een jaar geleden wonnen ze van Japan, waarna ze naar de kwartfinalen mochten.

En ze gingen nog even door, tot de Nederlandse voetbalsters verloren in de finale van de Verenigde Staten.

Lees hier het verslag van deze finale in poptempel Paradiso: ‘Ik huil van binnen, maar ben heel erg trots.’

Ethiopië

Eerst zou het WK voor vrouwen van 2023 begin juni tijdens een congres in Ethiopië worden toegewezen. Die bijeenkomst werd vanwege het coronavirus uitgesteld.

Het WK voor vrouwen wordt voor de negende keer gehouden. In 1991 vond de eerste editie plaats, in China. De Amerikaanse voetbalsters zijn al vier keer wereldkampioen geworden. Aan het WK van 2023 mogen 32 landen deelnemen. Op het vorige WK waren 24 landen welkom.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
OranjeLeeuwinnen strijden in Down Under tijdens WK 2023
Sluiten