Erik Jonk
Erik Jonk | LinkedIn Sport 8 jun 2020 / 16:53 uur

Memphis Depay razendsnel weer bij Lyon: ‘Bonjour, ik ben terug!’

Memphis Depay is vandaag na een lang maar toch onwaarschijnlijk revalidatietraject weer bij zijn Franse club Olympique Lyon aangesloten. In theorie had hij EURO 2020, het EK voetbal, kunnen halen.

De aanvaller meldde zich samen met zijn teamgenoten, onder wie ook landgenoot en ex-Ajacied Kenny Tete, op het trainingscomplex in de buurt van het stadion. Alle spelers droegen een mondkapje.

Geen competitie meer, wel Champions League

„Bonjour, ik ben terug!”, riep Depay naar journalisten die op afstand stonden. De spelers begroetten elkaar veelal door hun onderarmen tegen elkaar te houden. De Franse competitie is als gevolg van de coronacrisis beëindigd, maar Lyon zit nog wel in de Champions League. De ploeg van trainer Rudi Garcia won eind februari het eerste duel met Juventus in de achtste finales met 1-0. Het is nog niet bekend wanneer en in welke vorm de Champions League wordt afgemaakt.

Op deze foto zie je Memphis Depay
Depay kan zich nu richten op het restant van de Champions League. Foto: AFP / Jeff Pachoud

De 26-jarige Depay liep op 15 december in de competitiewedstrijd tegen Stade Rennes een zware knieblessure op. De aanvaller, die in dertien competitieduels voor negen doelpunten zorgde en kort daarvoor door Garcia tot aanvoerder was benoemd, scheurde de voorste kruisband in zijn linkerknie.

Alles op het EK

Depay moest een operatie ondergaan en stortte zich daarna vol op zijn revalidatie. Hij wilde op tijd fit zijn voor het EK dat eigenlijk komende zomer zou worden gehouden. De Europese eindronde is als gevolg van de coronacrisis echter een jaar verplaatst.

Depay, die afgelopen week in Amsterdam en Rotterdam aanwezig was bij de demonstraties tegen racisme, is inmiddels zo goed als hersteld. Hij hoopt binnenkort weer van waarde te kunnen zijn voor Lyon. Het contract van de spits van Oranje loopt nog een jaar door. De clubleiding van Lyon hoopt dat Depay wil bijtekenen.

Lees ook: Bondscoach Koeman voelt zich weer ‘zo gezond als een vis’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Memphis Depay razendsnel weer bij Lyon: ‘Bonjour, ik ben terug!’
Sluiten