Metro en ANP
Metro en ANP Sport 17 apr 2020 / 18:15 uur

Virtuele Giro d’Italia zaterdag van start op de fietstrainer

De virtuele editie van de Giro d’Italia gaat zaterdag van start. Wielrenners Taco van der Hoorn en Paul Martens vertegenwoordigen Jumbo-Visma op dag één.

De Nederlander en de Duitser stappen thuis op de fietstrainer om de laatste 32 kilometer af te leggen van de tiende etappe. De komende weken worden zeven etappes – voornamelijk bergritten uit de laatste week van de Giro – op die manier afgewerkt. Steeds met een wisselend deelnemersveld.

Rode Kruis

Namens Jumbo-Visma komen in ieder geval Primoz Roglic, Robert Gesink en Steven Kruijswijk later nog in actie. Tot de deelnemers zaterdag behoren verder onder andere de Italiaan Elia Viviani en de Sloveen Grega Bole. Op zondag strijden oud-renners als Ivan Basso en Claudio Chiappucci op hetzelfde virtuele parcours. Op de eerste dag van de Giro Rosa voor vrouwen zijn onder anderen de Italiaanse Elisa Longo Borghini en de Britse Lizzie Deignan actief.

Ook liefhebbers kunnen met een Garmin-account de route fietsen. Met de wedstrijd wordt ook geld opgehaald voor het Italiaanse Rode Kruis.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Virtuele Giro d’Italia zaterdag van start op de fietstrainer
Sluiten