Metro en ANP
Metro en ANP Sport 14 apr 2020 / 18:24 uur

‘Tour de France gaat van start op 29 augustus’

Het speculeren over de nieuwe data voor de uitgestelde Tour de France gaat onverminderd door. In een „exclusieve" bijdrage op de eigen website stelt de Franse krant Dauphiné Libéré het nu zeker te weten: de Ronde van Frankrijk begint op 29 augustus in Nice en eindigt op 20 september in Parijs.

Met deze data zou organisator ASO voor nog meer chaos zorgen op de toch al door de coronacrisis overhoop gehaalde wielerkalender van 2020. In de huidige agenda staat op 14 augustus in Utrecht de eerste rit in de Ronde van Spanje op het programma. Ook de WK wielrennen in september in Zwitserland zou door deze nieuwe planning in het nauw komen.

Volgens het Franse dagblad zou een Grand Départ aan het einde van augustus de renners voldoende tijd geven om zich naar behoren voor te bereiden. Een rittenkoers van een week zoals het Critérium du Dauphiné, dat nu ook tot nader order is uitgesteld, zou dan in de aanloop naar de Tour voor het peloton goed kunnen uitkomen.

Eerder op dinsdag bevestigde ASO dat de Tour niet op de voorziene datum van 27 juni van start kon gaan. Het Spaanse dagblad Marca meldde daarop dat de Ronde van Frankrijk wordt gereden van 2 tot 25 augustus, gevolgd door de Vuelta (in september) en de Giro (in oktober). Andere media meldden een startdatum van 25 juli voor de Tour. Organisator ASO moet nu het verlossende woord spreken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Tour de France gaat van start op 29 augustus’
Sluiten