Metro en ANP
Metro en ANP Sport 29 apr 2020

Ronde van Spanje start definitief niet in ons land

De Ronde van Spanje 2020 start definitief niet in ons land. La Vuelta Holanda heeft de start moeten teruggeven aan de Spaanse organisatie.

Het verplaatsen van de drie etappes van augustus naar het najaar blijkt technisch onhaalbaar vanwege de beschikbaarheid van accommodaties en het parcours in die periode. Dat laat de Nederlandse organisatie weten. Wel wordt de mogelijkheid van een start in 2022 bekeken.

Vanwege de uitbraak van het coronavirus is de Ronde van Spanje naar een later tijdstip verschoven. In Nederland waren de steden Utrecht, Breda en Den Bosch bij de openingsritten betrokken.

‘Grote teleurstelling’

Jan van Zanen, burgemeester van Utrecht, zegt namens de drie steden en twee provincies (Utrecht en Noord-Brabant) dat er sprake is van grote teleurstelling. „Wat keken we er met z’n allen naar uit om een Spaans fiësta te vieren in alle 34 doorkomstgemeenten deze zomer. We waren er helemaal klaar voor. Maandenlang hebben we met ontzettend veel partners, organisaties, bedrijven, kennisinstellingen, overheden, vrijwilligers en collega’s gewerkt aan een onvergetelijke start van de 75ste editie van La Vuelta in Nederland."

Het verschuiven van de drie etappes naar het najaar blijkt technisch niet haalbaar. „Een enorme teleurstelling, maar uiteraard staat de volksgezondheid altijd voorop."

Martijn van Hulsteijn, projectdirecteur van La Vuelta Holanda, sluit zich daarbij aan. „We hebben met alle partijen om de tafel gezeten om uit te zoeken of de start in het najaar zou lukken, maar het bleek een te lastige opdracht. Het verplaatsen van drie etappes, op drie dagen met start en finishplaatsen op diverse plekken bleek een brug te ver. Zo hadden we bijvoorbeeld niet de beschikking over de Jaarbeurs, een onmisbare schakel in de hele organisatie. Daarnaast zijn in het najaar veel wegwerkzaamheden rondom de 34 doorkomstgemeenten. De impact zou te groot zijn. Nog los van de wenselijkheid en onzekerheid in deze coronatijd."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Ronde van Spanje start definitief niet in ons land
Sluiten