Metro en ANP
Metro en ANP Sport 2 apr 2020 / 08:45 uur

Profrenners rijden finale virtuele Ronde van Vlaanderen

De zege in de Ronde van Vlaanderen wordt zondag betwist vanaf de rollerbank. Dertien wielerprofs nemen het vanuit huis tegen elkaar op in de eerste virtuele editie van de Vlaamse koers, die vanwege het coronavirus niet kan doorgaan. Ook de Amstel Gold Race (19 april) komt mogelijk met een soortgelijk initiatief.

De renners, hun namen worden zondag bekendgemaakt, rijden de laatste 32 kilometer thuis. De virtuele koers is zondag vanaf 15.30 op tv-zender Sporza te volgen.

‘DeRonde2020 – een koers vanuit hun kot’, heet het samenwerkingsverband tussen Flanders Classics en Sporza en technologiepartners Bkool en Kiswe. Alsof er gewoon op de weg gefietst wordt, zullen Michel Wuyts en José De Cauwer het commentaar verzorgen. De techniek laat toe dat de tv-kijker ook thuis bij de deelnemende renners kan meekijken, wanneer ze op het Bkool-platform de virtuele Oude Kwaremont en Paterberg bedwingen.

Ook Amstel Gold Race komt met alternatief

In navolging van de Ronde van Vlaanderen komt ook de Amstel Gold Race in het weekend van 18 en 19 april met een alternatief. „We kijken nu naar de mogelijkheden voor de Amstel Gold Race, we gaan dat weekend sowieso iets doen en zijn er nu druk mee bezig, zegt organisator Leo van Vliet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Profrenners rijden finale virtuele Ronde van Vlaanderen
Sluiten