Redactie Metro
Redactie Metro Sport 19 apr 2020
Leestijd: 1 minuut

Kuss wint clubkampioenschap Jumbo-Visma

Leuk nieuws voor wielersport-fans. Één kampioenschap werd namelijk wél gereden, het virtuele clubkampioenschap van Jumbo-Visma. Twintig renners uit de WorldTour-ploeg van Jumbo-Visma en negen van het opleidingsteam namen eraan deel.

De Amerikaanse wielrenner Sepp Kuss mocht zich uiteindelijk de virtuele clubkampioen van Jumbo-Visma noemen. De 25-jarige Kuss won op de Zwift, een digitale fietstrainer. Ze reden over een deel van het parcours van de wegwedstrijd van de WK 2018 in Innsbruck, met een aankomst bergop.

Vanwege de coronacrisis zitten alle renners thuis, waar ze veelal trainen op een rollenbank. Via een digitaal systeem konden de coureurs van Jumbo-Visma het dus zondag toch tegen elkaar opnemen. Ze hadden afgesproken er een rustig „koffie-ritje" van te maken, maar vanaf het begin gingen ze ieder vanuit hun eigen woning toch vol de strijd aan met elkaar.

„Het is een nieuwe wereld zo, maar leuk om te zien", zei Merijn Zeeman, de sportief directeur van Jumbo-Visma die online mee keek. „Dit is superintensief, respect voor al die mannen."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.