Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 8 apr 2020 / 18:54 uur

Groenewegen zet zijn fietskwaliteiten in als bezorger

Er is vooral op social media veel kritiek geweest op wielrenners, die in groepjes bleven rijden. Ze werden zelfs apart benoemd in de dinsdagse persconferentie van Rutte. 

Dylan Groenewegen laat zien hoe je als wielrenner juist goede sier kan maken. Het sprintkanon van Jumbo-Visma bezorgt boodschappen op de fiets voor de hoofdsponsor van de ploeg om zodoende in vorm te blijven.

Ouderen en zorgverleners

„Even geen koers, maar wel tijd om te helpen”, zo meldt hij zelf op social media. „De komende tijd bezorg ik op de fiets boodschappen bij ouderen en zorgverleners die dat nu even niet zelf kunnen.” De renner roept anderen – dit dat kunnen – op om ook een duit in het zakje te doen. „Heb je als zorgverlener of oudere hulp nodig of wil je zelf helpen? Ga da naar bezorgdezorg.nl.”

Groenewegen is niet de enige proffietser die zich zo inzet. Zo woont zijn Italiaanse collega Davide Martinelli in een heel dorpje zonder grote winkels. Op de racefiets zorgde de Astana-renner ervoor dat ouderen in zijn dorpje toch boodschappen kregen. „Wielrennen is een geweldige sport, maar niets geeft zo’n goed gevoel als iemand in nood kunnen helpen."

View this post on Instagram

Tutto nasce grazie a un gruppo di ragazzi Lodettesi tra i quali mio cugino Stefano, che si è organizzato per la consegna a domicilio di farmaci ed alimentari alle persone, soprattutto anziane, che non hanno la possibilità di recarsi a Rovato per acquistarli. Ho sentito varie storie, che mi hanno toccato, di persone impossibilitate a recarsi nel nostro capoluogo che grazie a questi volontari hanno risolto i loro problemi! Negli anni ho ricevuto davvero tanto dalla mia comunità, però difficilmente ho avuto l’occasione di ripagarla per via della vita che spesso mi porta ad essere lontano da casa. Sono legatissimo al mio Lodetto, comunità di poco più di 1500 persone, dove sfortunatamente non c’è né una farmacia né alcun negozio di alimentari! Dentro di me penso: è la mia occasione per rendermi utile e ripagare le tante persone che mi hanno sempre sostenuto negli anni, e dare una mano a chi in questo momento ne ha bisogno. Ho una bici, 2 gambe ormai non molto allenate e uno zaino, e niente.. oggi ho avuto l’onore di poter andare in farmacia a ritirare dei medicinali per una coppia di anziani, in totale 30 minuti e una decina di km, nulla di speciale per un atleta, ma quando glieli ho consegnati sull’uscio di casa, ovviamente con le dovute precauzioni (mascherina e guanti) ho sentito un grazie, che ancora ora mi rimbomba in testa. Sono l’uomo più felice del mondo, bello il ciclismo, bello tutto, ma essere utile al prossimo è impagabile. Come diceva il presidente del mio fanclub il compianto, Don Ettore Piceni: a Lodetto non ci sono la farmacia e non ci sono i negozi ma c’è una comunità unita e forte. Dimostriamolo una volta in più! Se potete fare qualcosa per gli altri, fatelo, la soddisfazione sarà enorme! Per info e consegne 🚚 contattare @foiaforfree o anche direttamente me! La bici è sempre pronta, anche oggi ! 🚲 📦 • Ora salgo sui miei @tacxperience per la mia razione quotidiana di rulli, così la prossima volta consegnerò ancora più in fretta 😀

A post shared by Davide Martinelli (@davidemartinelli.official) on

Boodschap Oranje

Ondertussen heeft het Nederlands elftal een mooie videoboodschap de wereld ingestuurd. Daarin meldt aanvoerder Virgil van Dijk dat er een donatie komt aan het vrijwilligersplatform NL Voor Elkaar.

„Ook wij spelers van het Nederlands elftal zijn onderdeel. We zijn trots op Nederland en trots op het team en we denken aan iedereen die het heel moeilijk heeft in deze tijd”, zegt de aanvoerder. „Met een donatie aan NL Voor Elkaar willen wij als Oranje graag een bijdrage leveren. Houd het hoofd omhoog en pas goed op elkaar”, aldus de verdediger van Liverpool.

Om hoeveel geld het gaat, is niet bekendgemaakt. De spelers van Oranje hadden eerder al samen met de KNVB en sponsor ING aangekondigd dat ze met een steunpakket van 11 miljoen euro het Nederlandse voetbal gaan helpen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Groenewegen zet zijn fietskwaliteiten in als bezorger
Sluiten