Metro en ANP
Metro en ANP Sport 23 apr 2020 / 13:45 uur

EK vrouwenvoetbal verplaatst naar juli 2022

Het Europees kampioenschap voor vrouwenvoetbal is definitief verplaatst naar juli 2022. Dat heeft de UEFA bevestigd. Aanvankelijk stond het evenement voor 2021 op de kalender, maar dat kwam in de knel toen het EK (mannen) van 2020 en de Olympische Spelen van Tokio wegens de uitbraak van het nieuwe coronavirus een jaar opschoven.

De Nederlandse vrouwen zijn vrijwel zeker van kwalificatie voor het EK. Helemaal zeker is dat Oranje deelneemt aan de Olympische Spelen. Het EK van 2022 wordt in Engeland gespeeld. De finale is op Wembley.

UEFA keert 70 miljoen sneller uit

Ook maakte de UEFA bekend dat het binnenkort bijna 70 miljoen euro uitkeert aan clubs die spelers hebben afgestaan aan landenploegen tijdens het kwalificatietoernooi voor het EK.

De UEFA had de clubs normaal gesproken in maart al betaald, na de laatste play-offs voor het EK. Die wedstrijden zijn echter nog steeds niet gehouden, vanwege de pandemie. De play-offs worden vermoedelijk pas voor ergens in de herfst op agenda gezet.

Het uitvoerend comité heeft donderdag besloten de premies nu al uit te betalen. „Dat is onze plicht, nu veel clubs het zo moeilijk hebben", zei voorzitter Aleksander Ceferin van de UEFA.

Het EK is uitgesteld naar de zomer van 2021.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
EK vrouwenvoetbal verplaatst naar juli 2022
Sluiten