Metro en ANP
Metro en ANP Sport 7 apr 2020 / 06:44 uur

‘Bundesliga vanaf mei hopelijk hervat met spookduels’

Bij zogenoemde spookduels in de Bundesliga zijn straks 239 personen welkom in het stadion. De krant Bild zegt over plannen te beschikken waarmee de Duitse voetbalbond DFB de competitie in mei hoopt te hervatten.

Dat zou mogelijk gebeuren met duels zonder publiek, met bijvoorbeeld rond het speelveld slechts plaats voor vier ballenjongens.

Bij het tot nu toe enige duel dat vanwege de coronacrisis zonder publiek werd afgewerkt – Borussia Mönchengladbach tegen FC Köln op 11 maart – mochten nog 600 mensen in het stadion aanwezig zijn: daaronder waren spelers, trainers, journalisten, ordehandhavers en schoonmakers.

Geen eten en drinken

In het plan van de DFB mogen 126 personen zich op en rond het speelveld bevinden: onder anderen spelers, de begeleidende staf van maximaal acht personen per team en vier in plaats van de gebruikelijke twaalf ballenjongens. De televisie mag zich met maximaal 36 personen rond het veld opstellen.

Op de tribune is onder meer plaats voor maximaal dertig journalisten. Elk team mag een delegatie van maximaal acht personen meebrengen. Er is niets te eten of te drinken in het stadion terwijl er buiten nog vijftig ordehandhavers moeten voorkomen dat fans zich verzamelen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
‘Bundesliga vanaf mei hopelijk hervat met spookduels’
Sluiten