Erik Jonk
Erik Jonk Sport 21 apr 2020

72 jaar, maar Dick blijft bij Feyenoord

Still going strong, die Dick Advocaat (72). Hij blijft volgend seizoen trainer van Feyenoord, maakte de Rotterdamse club dinsdagmiddag bekend. 

Advocaat heeft met de club uit Rotterdam overeenstemming bereikt over een nieuw contract dat medio 2021 afloopt.

De Hagenaar werd vorig jaar oktober aangesteld bij Feyenoord, als opvolger van de ontslagen Jaap Stam. Onder zijn leiding vond de club de weg weer naar boven. Feyenoord is naar de derde plaats van de eredivisie geklommen, met 6 punten minder dan Ajax en AZ. Advocaat loodste zijn ploeg ook naar de bekerfinale.

Vreemd maar ook goed

„Het voelt in deze tijden natuurlijk vreemd, maar uiteindelijk ook goed om mijn contract te verlengen bij deze prachtige club”, stelt Advocaat. „Zeker de afgelopen gekke weken merkte ik hoe gedreven ik nog ben en hoe enorm veel zin ik heb om door te gaan als trainer. We waren hier bij Feyenoord tot alles stil kwam te liggen met elkaar aan iets moois bezig. Er begon binnen de ploeg echt iets te ontstaan. Dat wil ik, dat willen we als staf en selectie afmaken. De club wil dat ook graag, dus daar gaan we voor, ondanks de vele onzekerheden die er op dit moment zijn.”

72 jaar, maar Dick blijft bij Feyenoord
Onder Advocaats leiding vond de club de weg weer naar boven. | Foto: ANP / Robin van Lonkhuijsen

Advocaat zal ook in het komende seizoen blijven werken met assistenten Said Bakkati, Cor Pot en John de Wolf. Van laatstgenoemde werd onlangs het contract verlengd tot medio 2022.

‘Fantastisch’

Technisch directeur Frank Arnesen is blij dat hij Advocaat nog een seizoen bij Feyenoord kan houden. „Het is natuurlijk fantastisch dat we Dick nog een seizoen aan ons kunnen binden. Onder zijn leiding hebben we gedurende het seizoen de weg naar boven weer weten te vinden en bovendien de finale van de KNVB-beker bereikt. We waren onder leiding van Dick echt bezig met een fantastische serie die door de coronamaatregelen helaas voorlopig is onderbroken. Wanneer we weer kunnen gaan voetballen is onduidelijk, maar als het moment komt moet je er als club klaar voor zijn. En dat begint wat mij betreft met het vastleggen van een heel goede trainer.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
72 jaar, maar Dick blijft bij Feyenoord
Sluiten