Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 13 mrt 2020 / 16:49 uur

Ongeluk Sala: piloot mocht niet vliegen en toestel voldeed niet

De 28-jarige voetballer Emilio Sala kwam op 21 januari 2019 om het leven, toen hij met het vliegtuig van Nantes naar Cardiff vloog. De vlucht had nooit zo mogen vertrekken, zo blijkt nu.

In een onderzoek naar de toedracht van de crash is naar voren gekomen dat er meerder zaken niet op orde waren. Zo had de eveneens om het leven gekomen piloot David Ibbotson niet de juiste papieren om deze vlucht uit te voeren.

Koolstofmonoxide

Ook het vliegtuig had het tochtje van Frankrijk naar Wales niet mogen maken, omdat het niet voldeed aan de veiligheidseisen. Zo was het vereiste waarschuwingssysteem voor als er een teveel aan koolstofmonoxide is, niet aanwezig in het vliegtuig. Vermoed wordt dat Ibbotson een koolstofmonoxidevergiftiging opliep door een verkeerde uitlaat en de macht over het stuur verloor.

Sala had net een transfer verdiend van FC Nantes naar Cardiff FC – dat vorig jaar nog in de Premier League uitkwam. Cardiff legde een bedrag van zeventien miljoen euro neer, een clubrecord, voor de aanvaller. Via de rechter probeert de club nu een schadevergoeding af te dwingen van Nantes. De Franse club wordt beschuldigd medeplichtig te zijn aan het overlijden van Sala.

Reageer op artikel:
Ongeluk Sala: piloot mocht niet vliegen en toestel voldeed niet
Sluiten