Metro en ANP
Metro en ANP Sport 30 mrt 2020 / 13:30 uur

Nieuwe startdatum Spelen zit onder meer Tour in de weg

Er is officieel een nieuwe startdatum voor de Olympische Spelen aangekondigd. Het verplaatsen van het grootste sportevenement ter wereld door het coronavirus heeft echter gevolgen voor andere sportevenementen, waaronder de Tour de France.

Tokio 2020, zo blijft het evenement heten, gaat plaatsvinden van 23 juli tot en met 8 augustus 2021. Dit maakte het Internationaal Olympisch Comité (IOC) maandag bekend na een overleg van IOC-voorzitter Thomas Bach, Yoshiro Mori namens de lokale organisatie, Tokio’s gouverneur Yuriko Koike en olympisch minister Seiko Hashimoto.

De gezondheid van de sporters en alle andere mensen die meewerken aan de Spelen staat voorop in het verplaatsen ervan. Ook werd gekeken naar de belangen van de sporters en de olympische sporttakken en de internationale sportkalender.

Nieuwe data

Toch blijft dat laatste punt moeilijkheden opwerpen. De Spelen overlappen namelijk onder meer met de Tour de France, het EK voetbal voor vrouwen en de wereldkampioenschappen voor zwemmen en atletiek. Deze evenementen moeten nieuwe data krijgen.

De Tour de France staat gepland voor volgend jaar tussen 2 juli en 25 juli. Het EK voor vrouwen in Engeland staat voor 7 juli tot en met 1 augustus op het programma, de UEFA heeft al aangegeven te gaan schuiven. Ook internationale zwem- en atletiekfederatie hebben gezegd hun WK’s best te willen verplaatsen. De WK zwemmen zijn van 16 juli tot en met 1 augustus in de Japanse stad Fukuoka, de WK atletiek van 6 tot en met 15 augustus in de Amerikaanse stad Eugene. Voor het atletiektoernooi wordt een periode in 2022 gezocht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuwe startdatum Spelen zit onder meer Tour in de weg
Sluiten