Metro
Metro Sport 20 dec 2019 / 20:45 uur

Grootste kickboksmatch in jaren: Rico gaat winnen

Badr Hari vs Rico Verhoeven. Een match waar al jaren naar wordt uitgekeken. Voor Metro is het al duidelijk wie er gaat winnen: Rico Verhoeven. 

Althans, dat is wat de Metro-lezer verwacht. Uit een klein onderzoek op Facebook blijkt dat meer dan 17.000 mensen verwachten dat de Brabander er met de winst vandoor gaat. Zo’n 4.800 man houdt hoop op victorie voor Hari.

Vrijdagmiddag vond de traditionele staredown plaats, waarbij Verhoeven en Hari nog even neus aan neus kwamen te staan. Daarna volgde geen geduw en getrek, maar een knuffel. Het vuurwerk wordt bewaard voor zaterdag, waar in het GelreDome de strijd – letterlijk – los zal barsten.

De twee beste kickboksers van de wereld, die voor het eerst in drie jaar weer tegenover elkaar in de ring staan. Organisator Glory spreekt nu al van het gevecht van de eeuw, waar de wereldtitel van het kickboksen op het spel staat.

Allergrootste talent

Beide vechtsporters zijn de afgelopen maanden in de media geweest. Verhoeven door de reality-docu, waarin de voorbereiding op het gevecht gevolgd wordt door SBS. Over Badr Hari is door documentairemaakster Anna van ’t Hek een docu gemaakt. Ze volgde hem in de negentig dagen voorafgaand aan het gevecht, om de échte Badr in beeld te brengen. Zij verwacht overigens wel dat Badr er met de winst vandoor zal gaan: „Rico is een goede vechter, dat ben ik met Badr eens”, zei ze eerder tegen Metro. „Maar Badr is het allergrootste talent. Ik ga er volledig vanuit dat hij wint, 100 procent.”

De partij vindt zaterdag plaats in het Arnhemse Gelredome, tijdens Glory: Collision 2. Het gevecht om de wereldtitel start na 21:00 uur.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Grootste kickboksmatch in jaren: Rico gaat winnen
Sluiten