Redactie Metro
Redactie Metro Sport 29 dec 2019
Leestijd: 1 minuut

Dartster Sherrock mag meedoen aan World Series

De Engelse dartster Fallon Sherrock heeft door haar historische prestaties op het WK een uitnodiging verdiend voor de World Series of Darts.

De 25-jarige Sherrock mag meedoen aan de vijf internationale toernooien van komend seizoen uit de World Series. De Engelse wist op het WK als eerste vrouw ooit een partij te winnen en bereikte zelfs de derde ronde, waarin ze het moest afleggen tegen Chris Dobey.

‘Queen of the Palace’

Met haar winst in de eerste ronde op Ted Evetts had Sherrock al een startbewijs verdiend voor de US Darts Masters van begin juni in Madison Square Garden in New York. De Engelse klopte daarna in Londen ook Mensur Suljovic, de nummer 11 van de plaatsingslijst. Ze trok met haar prestaties in Alexandra Palace wereldwijd de aandacht en werd omgedoopt in ‘Queen of the Palace’.

De PDC nodigde haar daarom ook uit voor de toernooien uit de World Series in Kopenhagen, Duitsland, Nieuw-Zeeland en Australië. „Fallon heeft de vrouwelijke darters geweldig vertegenwoordigd op het WK”, zei PDC-voorzitter Barry Hearn. „We zijn heel blij dat we haar nu een mondiaal podium kunnen geven.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.