Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 16 nov 2019 / 18:09 uur

Van der Poel draagt ritzege op aan overleden opa Poulidor

Dat Mathieu van der Poel een veldrit wint is amper nieuwswaardig. De wereldbekerzege in Tabor was maar liefst zijn dertigste op een rij! Toch was het een emotionele race voor hem, het was namelijk de eerste sinds de dood van zijn opa Raymond Poulidor eerder deze week.

Poulidor was zelf ook een groot wielrenner. Hij won Milaan – San Remo, de Vuelta en stond acht keer op het Tourpodium (drie keer tweede, een keer derde). Maar voor Mathieu van der Poel was hij vooral zijn grootste supporter.

Achterin starten

Van der Poel moest ver van achteren starten in Tabor, omdat hij dit seizoen nog niet eerder in actie was gekomen in de wereldbeker. De Nederlander had ruim een ronde nodig om de aansluiting met de kopgroep te vinden. Hij verloor echter weer terrein door een fietswissel. Halverwege de wedstrijd meldde hij zich weer bij Iserbyt, Van der Haar en de Belg Michael Vanthourenhout. Die moest net als Van der Haar afhaken. In de slotronde moest ook Iserbyt het hoofd buigen voor Van der Poel.

De wereldkampioen kreeg in de aanloop naar zijn eerste wereldbekerwedstrijd van het jaar te maken met droevige familieomstandigheden. Afgelopen woensdag overleed zijn opa Raymond Poulidor. Van der Poel stond er met verschillende berichten op sociale media bij stil. „Het was een emotionele week voor ons", zei hij na zijn overwinning in Tabor. „Daarom ben ik ook heel blij dat ik hier win."

Hoog springen

Op social media besteedde hij ook aandacht aan zijn overleden grootvader. „Ik zou willen dat ik zo hoog kon springen, dat ik even ‘hallo’ kon komen zeggen. Hoop dat je van daar boven van de race hebt genoten. Deze is voor jou."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Van der Poel draagt ritzege op aan overleden opa Poulidor
Sluiten