Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 12 okt 2019 / 12:19 uur

Seizoensstart Kramer mogelijk in gevaar na aanrijding

Sven Kramer heeft zaterdagochtend een knieblessure opgelopen toen hij tijdens het trainingskamp in Inzell op zijn fiets werd aangereden door een auto. Wat de ernst van de kwetsuur is, moet nog verder worden onderzocht. Volgens zijn ploeg Jumbo-Visma is de voorbereiding op het nieuwe seizoen in ieder geval ernstig verstoord.

„Ik heb vooral last van mijn knie", zei Kramer die zondag naar huis vliegt voor nader onderzoek. Maandag wordt de kwetsuur verder onderzocht met onder andere een MRI-scan. „Het is op dit moment afwachten wat de gevolgen zijn voor de start van het nieuwe seizoen. Daar valt nu weinig over te zeggen."

Inzell

Kramer werd aangereden door een auto die uit een uitrit kwam en de drievoudig olympisch kampioen geen voorrang gaf. Team Jumbo-Visma verblijft momenteel in Inzell om zich voor te bereiden op het nieuwe schaatsjaar, dat op 1 november wordt geopend met het World Cup Kwalificatietoernooi in Thialf.

Vrijdag kwam zijn vader en oud-schaatser Iep Kramer nog in het nieuws omdat hij betrokken was bij een fietsongeluk. Hij reed tegen een lijnbus aan, waarbij hij nekletsel opliep en mogelijk een nekwervel brak.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Seizoensstart Kramer mogelijk in gevaar na aanrijding
Sluiten