Redactie Metro Sport 10 okt 2019

Nederlands elftal verslaat Noord-Ierland in blessuretijd

Het Nederlands elftal heeft een grote stap gezet op weg naar deelname aan het Europees Kampioenschap van komende zomer. Het elftal van bondscoach Ronald Koeman ontsnapte in De Kuip tegen Noord-Ierland door twee treffers in blessuretijd: 3-1.

Josh Magennis kopte Noord-Ierland in de 75e minuut op voorsprong. De gelijkmaker kwam in de 80e minuut op naam van Memphis Depay. Invaller Luuk de Jong maakte in blessuretijd de 2-1. Daarna scoorde Depay nogmaals.

Twaalf punten

Nederland is nu met 12 punten uit vijf wedstrijden koploper in groep C. Duitsland volgt, ook met 12 uit vijf. Noord-Ierland heeft eveneens 12 punten, maar speelde een wedstrijd meer.

Nederland speelt zondag in Minsk tegen Wit-Rusland de volgende kwalificatiewedstrijd.