Metro en ANP
Metro en ANP Sport 4 sep 2019 / 05:49 uur

Williams halve finale US Open, Federer uitgeschakeld

Serena Williams heeft met speels gemak de kwartfinale gewonnen in de US Open. De Amerikaanse won met overtuigende cijfers (6-1 6-0) van de Chinese Wang Qiang. Roger Federer werd in de kwartfinale uitgeschakeld.

Het was Williams’ honderdste overwinning op het laatste grandslamtoernooi van het seizoen. Alleen haar landgenoot Chris Evert won nog meer wedstrijden op Flushing Meadows (101). Williams, die streeft naar haar 24ste grandslamtitel in New York, had slechts 44 minuten nodig voor haar succes. In de strijd om de finale ontmoet ze nu donderdag de Oekraïense Elina Svitolina.

Federer niet verder

Roger Federer daarentegen kwam niet verder dan de kwartfinale. Hij verloor van de Bulgaar Grigor Dimitrov. De Zwitserse tennisser ging in vijf sets onderuit: 6-3 4-6 6-4 4-6 2-6.

Federer maakte voor zijn doen veel fouten, terwijl Dimitrov vanaf de tweede set zijn inzet steeds vaker beloond zag met punten. In de partij die meer dan drie uur duurde, vroeg de Zwitser voor het begin van de vijfde set een medische time-out vanwege problemen met zijn rug.

Geen wedstrijd met Nadal

De 38-jarige Federer bezet de derde plaats op de wereldranglijst en won vijf keer eerder de US Open, hoewel de laatste keer alweer 11 jaar geleden, in 2008. Dimitrov stond ooit op de derde plek, maar is inmiddels afgezakt naar de 78e plaats.

Door het verlies van Federer krijgt het US Open weer geen wedstrijd tussen hem en Rafael Nadal. De twee stonden nog niet tegenover elkaar in New York.

De US Open duurt nog tot 8 september.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Williams halve finale US Open, Federer uitgeschakeld
Sluiten