Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 3 sep 2019

Wereldgoal Van de Donk hoogtepunt bij winst Oranje

De Nederlandse voetbalsters hebben ook hun tweede EK-kwalificatieduel gewonnen. De nummer twee van het afgelopen WK was in Heerenveen duidelijk de baas over Turkije maar kwam moeizaam tot scoren: 3-0.

Volley

Bij rust leidde Oranje met 1-0 door een doelpunt van Stefanie van der Gragt. Na de pauze scoorden Daniëlle van de Donk en Sherida Spitse, de laatste vanaf de strafschopstip. De mooiste goal was die van Van de Donk die fraai de bal met een volley tegen de touwen werkte na een pass van Spitse.

https://twitter.com/eemirgs/status/1168965822792032257

Vrijdag boekte de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman al een eenvoudige 7-0-overwinning in en tegen Estland. Daardoor staat de teller na twee wedstrijden op zes punten met een doelsaldo van 10 tegen 0.

Slovenië

Volgende maand gaat de strijd om een ticket voor het EK van 2021 verder met wedstrijden tegen Slovenië (uit) en Rusland, op 8 oktober in Eindhoven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Wereldgoal Van de Donk hoogtepunt bij winst Oranje
Sluiten