Jelmer Visser
Jelmer Visser Sport 9 sep 2019 / 19:02 uur

Virgil van Dijk wordt beste verdediger in FIFA20

Electronic Arts bracht maandag een ranglijst naar buiten met daarop de 100 beste spelers in de nieuwe editie van FIFA 20. Op deze lijst pronkt de naam van Nederlander Virgil van Dijk in de top tien. Hij heeft van de ontwikkelaar een rating van 90 gekregen en bezet hiermee de zevende plaats van alle spelers.

De speler met de hoogste rating van FIFA20 luistert naar de naam Lionel Messi met een waardering van 94. Hij wordt op de voet gevolgd door Cristiano Ronaldo met 93.

De Jong en De Ligt

Traditiegetrouw maakt EA een aantal weken daarvoor al bekend hoe goed bepaalde spelers zullen worden in de game. De rating wordt bepaald aan de hand van uiteenlopende competenties die relevant zijn voor hun positie en is doorgaans voer tot felle discussies onder de fans.

Virgil van Dijk is met zijn zevende plaats de enige verdediger met een plekje in de top 10. De captain van Liverpool is overigens niet de enige Nederlander met een plekje in de top 100, in totaal zijn er drie spelers met de Nederlandse nationaliteit op de lijst te vinden. Frenkie de Jong staat vriendelijk te lachen op plaats 77 met een score van 85 en ook Matthijs de Ligt zien we terug op plek 81 met dezelfde rating als De Jong. Hierin moet wel worden opgemerkt dat ze vanwege hun jonge leeftijd nog beter zullen worden naarmate de tijd in het spel verstrijkt.

Onze zuiderburen zijn zeer goed vertegenwoordigd op de FIFA 20-ranking; maar liefst acht Rode Duivels zijn door EA in de top 100 geplaatst. Het gaat om Eden Hazard, De Bruyne, Courtois, Alderweireld, Mertens, Vertonghen, Witsel en Lukaku. Verder meldt ook de bij Ajax spelende Marokkaan Hakim Ziyech zich op de 97ste stek.

De nieuwste editie van de populaire voetbalsimulator is vanaf 24 september te downloaden en verkrijgbaar in de winkel.

De spelerkaarten van Van Dijk, De Jong en De Ligt in FIFA 20 /EA

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Virgil van Dijk wordt beste verdediger in FIFA20
Sluiten