Metro en ANP
Metro en ANP Sport 23 sep 2019 / 20:24 uur

Van Dijk verliest het van Messi

Lionel Messi is Virgil van Dijk en Cristiano Ronaldo voorgebleven in de verkiezing van beste voetballer van de wereld van wereldvoetbalbond FIFA. De sterspeler van FC Barcelona kreeg de meeste stemmen van de bondscoaches en aanvoerders van alle nationale ploegen. Ook journalisten en fans mochten hun voorkeur uitspreken.

Messi, Van Dijk en Ronaldo waren vorige maand ook al genomineerd voor de prijs van Europees voetballer van het jaar. Die verkiezing won Van Dijk. De verdediger won dit jaar met Liverpool de Champions League en reikte met Oranje tot de finale van de Nations League. Hij werd eveneens verkozen tot beste speler van de Premier League.

Messi greep de landstitel met Barcelona en werd met zijn club in de halve finale van de Champions League uitgeschakeld door Liverpool. Met Argentinië eindigde hij als derde op de Copa América, na een verloren halve finale tegen de latere winnaar Brazilië: 0-2.

Zesde keer

Messi werd voor de zesde keer als beste voetballer van de wereld verkozen. Van Dijk had in de voetsporen kunnen treden van Johan Cruijff (1971, 1973, en 1974), Ruud Gullit (1987) en Marco van Basten (1989 en 1992), de drie Nederlanders die eerder als beste speler van de wereld werden onderscheiden. De aanvoerder van Oranje komt mogelijk nog in aanmerking voor de gouden bal, de prijs die het tijdschrift France Football aan hun beste speler van de wereld uitreikt.

Van Dijk mag zich troosten met het gegeven dat verdedigers zelden als beste speler van de wereld worden verkozen. Fabio Cannavaro was in 2006 de laatste. Franz Beckenbauer mocht de prijs in 1972 en 1976 in ontvangst nemen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Van Dijk verliest het van Messi
Sluiten