Julia Onclin
Julia Onclin | LinkedIn Sport 1 sep 2019 / 09:20 uur

Racewereld herdenkt overleden Anthoine Hubert (22)

De motorsportwereld verkeert in een staat van shock. Het ongeluk in de Formule 2 waarbij op 31 augustus de Franse coureur Anthoine Hubert (22) om het leven kwam en de Amerikaanse coureur Juan Manuel Correa op de intensive care deed belanden, laat diepe sporen na.

Minuut stilte

Het is dan ook niet meer dan gepast dat de Formule 3 en de Formule 1 beide een minuut stilte houden om Hubert te herdenken.

Veel van de jonge Formule 1-coureurs kenden Hubert en hebben eerder tegen heb geracet. De shock was dan ook groot toen ze te horen kregen dat hij het ongeluk niet overleefd heeft. Social media werd overspoeld met emotionele reacties en foto’s die herinneringen aan Hubert waarborgen.

De 22-jarige Hubert raakte zaterdagmiddag in de tweede ronde van de race een muur. De Amerikaan Juan Manuel Correa knalde vol op hem waardoor de bolide van Hubert doormidden brak.

Correa is naar het ziekenhuis gebracht waar hij geopereerd is aan botbreuken in zijn benen en een verwonding aan zijn ruggengraat. Hij ligt op de intensive care, maar is wel stabiel.

Racewereld herdenkt overleden Anthoine Hubert (22).
Deze vlag is opgehangen bij het circuit in Spa voor Hubert. Foto: ANP.

Risico’s

Vijfvoudig Formule 1-kampioen Lewis Hamilton grijpt dit vreselijke ongeluk aan om nogmaals te benadrukken hoe gevaarlijk racen is. Volgens hem realiseren veel fans en mensen in de racewereld zich niet hoe veel risico de coureurs nemen door te racen.

Hij vindt dat mensen wel wat meer waardering mogen hebben voor het werk dat ze doen. „Anthoine is een held. Hij deed er alles aan om zijn dromen na te jagen ondanks de risico’s die racen met zich meebrengt."

Racewereld herdenkt overleden Anthoine Hubert (22).
Lewis Hamilton vraagt waardering voor het gevaarlijke werk dat racecoureurs doen. Foto: Lewis Hamilton.

Minuut stilte

De Formule 1 neemt om 14.53 uur een minuut stilte in acht. De race gaat om 15.10 uur van start. De Formule 2-race gaat zondag niet door. Fans die bij het circuit aanwezig zijn willen massaal gaan staan en klappen tijdens ronde 19 van de Formule 1-race. 19 was namelijk het nummer waar Hubert altijd mee racete.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Racewereld herdenkt overleden Anthoine Hubert (22)
Sluiten