Metro en ANP
Metro en ANP Sport 29 sep 2019 / 14:25 uur

PSV blijft in spoor van koploper Ajax na winst op PEC Zwolle

PSV blijft in het spoor van koploper Ajax. De Eindhovenaren wonnen relatief eenvoudig op bezoek bij PEC Zwolle: 0-4.

De ploeg van Mark van Bommel staat nu qua punten weer gelijk met Ajax, dat eerder dit weekend van FC Groningen won. De Amsterdammers hebben wel een beter doelsaldo.

Malen scoort opnieuw

PSV kwam tegen Zwolle in de 39e minuut op voorsprong door een doelpunt van Pablo Rosario. Na de pauze waren Donyell Malen en de invallers Ritsu Doan en Érick Gutiérrez trefzeker. Malen heeft nu acht keer gescoord in de competitie en verstevigde daarmee zijn eerste plaats op de topscorerslijst. PEC Zwolle staat na het verlies gedeeld dertiende met zeven punten.

PSV speelt donderdag tegen Rosenborg BK de tweede groepswedstrijd in de Europa League. Drie dagen later volgt in de competitie de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo. Dat is het laatste duel voor een pauze van twee weken wegens een interlandperiode.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
PSV blijft in spoor van koploper Ajax na winst op PEC Zwolle
Sluiten